افزایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در مسیر تجارت بین‌الملل

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت افزایش تجارت بین‌الملل را در گرو ایجاد خطوط منظم تردد و تشكیل شركت‌های مشترك بین المللی دانست.

سیدعلی امامی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد اظهار كرد: توسعه اقتصادی بدون تجارت بین‌الملل اتفاق نمی‌افتد و ما در كنار استفاده از ظرفیت‌‌ها و توانمندی‌های داخلی باید از ظرفیت‌های خارجی نیز استفاده كنیم.

وی افزود: ما برای ورود به بازارهای جهانی نیاز به این داریم كه مستقل عمل كنیم و تلاش كنیم با عقیده و ایدئولوژی كه داریم هزینه مبادله را كاهش داده در این مسیر موفق باشیم.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت تأكید كرد: ما در سازمان توسعه تجارت با كشورهای زیادی در ارتباط هستیم و با موافقتنامه تجارت آزادی كه با اتحادیه‌های تجاری و اقتصادی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای موجود منعقد كرده‌ایم، توانسته‌ایم با استفاده از این فرصت و اتخاذ دیپلماسی هوشمند، تعاملات خارجی خود را تقویت كنیم.

امامی یادآور شد: در حالت كلی تجارت خارجی برای تمام كشورها می‌تواند سودآور باشد؛ زیرا اصل مزیت نسبی موجبات تخصص و تقسیم كار بین‌المللی را فراهم می‌آورد و اكنون ما با كشورهای چین، روسیه، غرب آسیا و كشورهای شرق آسیا با توجه به برتری یا مزیت نسبی‌مان در تولید یك یا چند كالا توانسته‌ایم كمیت و كیفیت تولید خود را افزایش ‌می‌دهند.

وی افزود: هرچند وجود محدودیت‌ها سبب شده هزینه صادرات بین 6 تا 8 درصد افزایش یابد اما تجار ما راهش را پیدا كرده‌اند و وارد كنندگان نیز این امكان را فراهم كرده‌اند.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت با تاكید بر حمایت دولت از بخش خصوصی در مناسبات تجاری و اقتصادی بین‌المللی گفت: لازم است كه این اتفاق رخ دهد و دولت از سستی و لختی از این موضوع خارج شود.

امامی در این خصوص یادآور شد: خوشبختانه با تأكید محمدرضا فرزین رئیس كل بانك مركزی، برای تسهیل ارتباطات بانكی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با كشورهای مقصد اقداماتی صورت گرفته شده‌، بخشی از مشكلات صادركنندگان و واردكنندگان مرتفع خواهد شد.

وی در خصوص تأمین ارز افزود: اصل صادرات كمك به حوزه تولید و موضوع واردات است چرا كه نیازمند ارز هستیم.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت به كاهش وابستگی صادرات به نفت اشاره كرد و گفت: پیش از این بیش از 90 درصد صادرات ما وابسته به نفت بود اما اكنون 50 درصد صادرات وابسته به محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی است و بخشی از این صادرت به حوزه معدن و زنجیره فراورده‌های معدنی مربوط شده‌است.

امامی در پایان صادرات در بخش كشاورزی را نیز از مثبت بودن جهت‌گیری در حوزه صادرات دانست.

1403/11/20
|
11:12
دسترسی سریع