استان گیلان فاقد پدیده فرونشست زمین/ این پدیده قابل كنترل و توقف است

رئیس بخش زلزله‌ شناسی مهندسی و خطرپذیری مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی گفت: استان گیلان دركشور فاقد پدیده مخرب فرونشست زمین است.

علی بیت اللهی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: بر اساس تصاویر و انگاره های ماهواره‌ای و همینطور ایستگاه‌های جی پی اس سراسری كشور به جز استان گیلان تمامی استان‌ها با این پدیده به نوعی مواجه هستند.

وی همچنین اظهار داشت: از میان استان‌های كشور استان های خراسان رضوی، كرمان، اصفهان وتهران از پیش قراولان فرونشست زمین در كشورند.

رئیس بخش زلزله‌ شناسی مهندسی و خطرپذیری مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی با بیان اینكه فرونشست زمین در این استان‌ها بی‌دلیل نیست، گفت: كاهش منابع آب ارتباط مستقیم با جمعیت دارد.

وی با بیان اینكه فشار بر آبخوان موجب افت سطح ایستابی می‌شود،افزود: پدیده فرونشست در ارتباط با افت سطح آب زیرزمینی است.

بیت اللهی عنوان كرد: متاسفانه از بین شهرهای بزرگ كشو كلان شهر اصفهان به دلیل قطعی آب زاینده رود بیشتر از سایر نقاط جمعیتی كلان شهری بطور گسترده در پهنه فرونشستی زمین واقع شده است.

وی عنوان كرد: ارتباط بین پدیده فرونشست زمین و افت سطح آب زیرزمینی آبخوان‌ها در كشور به عنوان یك واقعیت علمی باید مورد قبول واقع شوند و در عین حال اثبات شده هم است.

وی افزود: بنابراین تلاش برای عدم پایین رفتگی بیشتر سطح آب زیرزمینی با مصرف بهینه و افزایش راندمان در حوزه كشاورزی و همینطور با توزیع صحیح مراكز صنعتی كشور امكان‌پذیر است.

بیت اللهی با اشاره به اینكه بحث مزبور تنها یك ادعا نیست، خاطرنشان كرد: بطور كلی در بسیاری از كشورهای آمریكایی و اروپایی گزارش شده با اقدامات و تمهیداتی نه تنها پایین رفتن آب زیرزمینی كنترل شده بلكه بعد از چند سال نرخ فرونشست زمین به صفر رسیده است.

وی یادآور شد: این تجربیات جهانی نوید می‌دهد پدیده فرونشست زمین یك مخاطره از نوع انسان ساز است بنابراین با دخالت و مدیریت صحیح انسانی هم قابل كنترل و توقف است.

1403/11/16
|
09:48
دسترسی سریع