قیمت منطقی محصولات مهمترین مولفه حمایت از كشاورزان
رئیس اتاق اصناف كشاورزی ایران و عضو شورای قیمت گذاری محصولات كشاورزی گفت: قیمت منطقی محصولات مهمترین مولفه حمایت از كشاورزان و تحقق خودكفایی در كشور است.
قاسم پیشه ور در برنامه هشت صبح رادیو اقتصاد افزود: ایجاد ساختارشورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی كشاورزی در مجلس یازدهم تصویب شد.
وی همچنین اظهار داشت: در زمان حاضر این شورا در محل وزارت جهاد كشاورزی تشكیل جلسه می دهد.
رئیس اتاق اصناف كشاورزی ایران و عضو شورای قیمت گذاری محصولات كشاورزی گفت: پیش از تشكیل این شورا قیمت گذاری محصولات كشاورزی در شورای اقتصاد انجام میشد.
وی افزود: شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی كشاورزی متشكل از 9 عضو است.
پیشه ور بیان داشت: از مجموع 9 عضو این شورا شش عضو از نمایندگان تشكلهای مختلف كشاورزی و سه عضو دولتی یعنی سازمان مدیریت و برنامهریزی كشور، وزارت جهاد كشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
وی عنوان كرد: ریاست شورای قیمت گذاری اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی كشاورزی با وزیر جهاد كشاورزی است.
رئیس اتاق اصناف كشاورزی ایران و عضو شورای قیمت گذاری محصولات كشاورزی گفت: طبق معمول كشف قیمت محصولات كشاورزی به چهار روش انجام می شود.
وی افزود: یكی از این روش ها كه خیلی مهم است و باید تولید كننده انجام دهد قیمتهای واقعی یا هزینه تولید با سود متعارف برای بخش كشاورزی است.
پیشه ور بیان داشت: اما آنچه كه در میدان عمل اتفاق می افتد اینكه قیمت گذاری محصولات كشاورزی برای خرید تضمینی قبل از تیر ماه سال جاری باید برای سال آینده انجام شود.
وی عنوان كرد: سال زراعی هر ساله از مهرماه شروع و برداشت محصول در فروردین ماه سال آینده آغاز میشود و در این بازه زمانی اتفاقات زیادی منجمله افزایش هزینههای تولید رخ میدهد.
رئیس اتاق اصناف كشاورزی ایران و عضو شورای قیمت گذاری محصولات كشاورزی گفت: عمده مسائل و موارد افزایش هزینههای تولید مثل قیمت كود،سم، كارگر، سوخت و نظایر این میتوان به مبادله ارز و نرخ تورم اشاره كرد.
وی افزود: با توجه به این ضرورت ایجاد میكند نرخ خرید تضمینی مورد بازنگری قرار گیرند چون كشف قیمت در اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری برای سال آینده صورت می گیرد.
پیشه ور بیان داشت: كشاورزان از این بابت گلایه دارند كه قیمت تضمینی محصولات كشاورزی پایین است و باید مورد بازنگری قرار گیرد چون با این قیمت كشت و كار برای آنان صرفه اقتصادی ندارد.
وی تاكید كرد: پیشنهاد میشود دولتمردان یا تورم را مهار كنند یا قیمتها در شورای قیمت گذاری بازنگری شود تا تولید كننده آسیب نبیند.
رئیس اتاق اصناف كشاورزی ایران و عضو شورای قیمت گذاری محصولات كشاورزی یادآور شد: كشاورزی بزرگترین شغل در ایران و دنیا محسوب می شود كه در صورت عدم حمایت تولید به فراموشی سپرده می شود.