وجود 4.3 میلیون نفر بهره بردار كشاورزی در ایران
رییس موسسه آموزش و ترویج كشاورزی از وجود 4.3 میلیون نفر بهرهبردار كشاورزی در كشور خبر داد.
محمد مهدی قاسمی در برنامه مجله كشاورزی رادیو اقتصاد افزود: كشاورزان سربازان امنیت غذایی در كشور هستند.
وی اظهار داشت: تولیدكنندگان در حوزههای مختلف بخش كشاورزی با توجه به شرایط سخت تغییرات اقلیمی، كاهش بارندگی، محدودیت منابع تجدیدپذیر و بسیار موارد دیگر در خط مقدم تامین و حفاظت از امنیت غذایی كشور حضور چشمگیری دارند.
رئیس موسسه آموزش و ترویج كشاورزی گفت: همایش سی و هشتمین دوره معرفی برگزیدگان ملی بخش كشاورزی صبح روز شنبه بیست و نهم دی ماه سال جاری با حضور مسعود پزشكیان رئیس جمهور در محل سالن اجلاس سران برگزار و از 146 كشاورز نمونه و پیشرو 1403 در كشور تجلیل به عمل آمد.
وی افزود: بطور كلی در این دور بیش از 64 هزار كشاورزی كه در فراخوان شركت كرده بودند در مرحله شهرستانی هفت هزار و 900نفر، در مرحله استانی یك هزار و 800 نفر و در مرحله ملی و كشوری هم 146 نفر به عنوان برگزیده ملی معرفی شدند.
قاسمی بیان داشت: فرآیند معرفی برگزیدگان ملی بخش كشاورزی در كشور یك سال طول میكشد.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینكه چه اهدافی در این حوزه دنبال میشود، عنوان كرد: معرفی الگوهای عینی و ملموس از افراد پیشرو در بخش كشاورزی به جامعه كشاورزی درمملكت و همینطور تجلیل و قدردانی از همه تولید كنندگان بهره ور بخش كشاورزی،ارتقای شان و جایگاه حرفهای و اجتماعی مشاغل بخش كشاورزی ، توسعه نظام نخبگانی در حوزه تولید كنندگان بخش كشاورزی و در عین حال جلب و توجه تصمیم گیران و تصمیم سازان كشور با هدف حمایت از بخش كشاورزی و كشاورزان از جمله این اهداف است.
رئیس موسسه آموزش و ترویج كشاورزی از 37رشته مصوب در زیر بخشهای مختلف زراعت، باغبانی، دام وطیور، شیلات و آبزیان، تعاونیها و تشكلها ، عشایر، زنان روستایی، آب و خاك محصول گواهی شده و موارد دیگر در كشور خبر داد.
وی افزود: با توجه به تنوع و همینطور رشتههای مختلف مصوب در بخش كشاورزی آنچه كه باعث میشود برگزیدگان شهرستانی و استانی مشخص شوند بیشتر تمركز بر روی مولفههای همچون بهره وری، خلاقیت و نوآوری،اقتصادی بودن فعالیت های مربوطه، تولید محصول گواهی شده، تولید محصول در واحد سطح، كاهش ضایعات، مشاركت جویی، تعامل و مشاركت پذیری، بكارگیری دانش و فناوریهای نوین ،رعایت جنبههای محیط زیستی و توسعه پایدار كشاورزی، كارآفرینی، اشتغال و همینطور مباحث تاب آوری، مدیریت ریسك و مخاطرات است.