رفع چالش‌های بخش كشاورزی با عملیاتی شدن 16 طرح فناورانه

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی بر لزوم و اهمیت همكاری همه جانبه بین بخش‌های مختلف برای تجاری‌سازی فناوری‌های نوین در حوزه كشاورزی تاكید كرد.

پژمان آزادی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد گرد هم آمدن فعالان كشت و صنعت‌، شركت‌های فناور، استارتاپ‌ها با سیاستگذاران و كارشناسان و مسئولان زیست‌بوم فناوری‌های نوین كشاورزی را اتفاق مهمی دانست و افزود: سومین رویداد و نمایشگاه فناوری‌های نوین كشاورزی فرصت مناسبی بود كه تفاهمنامه‌های همكاری در حوزه فناوری‌های نوین كشاورزی به ثبت برسد.

وی افزود: خاك و آب محدود ما را در شرایطی قرار داده كه امنیت غذایی برای مردم اهمیت پیدا كرده و وجود فناوری‌های نوین به ما كمك می‌كند كه از این میزان آب و خاكی كه در اختیار داریم به درستی و به بهترین نحو استفاده كنیم.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی با بیان اینكه برای موفقیت در حوزه فناوری، ایجاد یك اكوسیستم قوی و همكاری بین بخش‌های سیاست‌گذاری، اجرایی و تشكل‌ها ضروری است، گفت: هدف اصلی این رویداد، همكاری نهاد‌های ذینفع به یكدیگر و یافتن راهكار‌های عملی برای حل چالش‌های فناوری كشور است تا بتوانیم فناوری‌های نوین را به تولید انبوه برسانیم و وارد بازار كنیم.

آزادی از واگذاری 16 دستاورد پژوهشگاه بیوتكنولوژی در راستای ارتقای امنیت غذایی خبر داد و افزود: رویكرد ما به كارگیری حداكثر ظرفیت موجود برای توسعه تولید و حمایت از تجاری‌سازی علوم است.

وی با بیان اینكه این فناوری‌ها حداقل 20 درصد به تولیدات كشاورزی اضافه می‌كند گفت: اجرای چنین فناوری‌هایی راه تامین امنیت غذایی در آینده است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی مهمترین راهبرد پژوهشگاه بیوتكنولوژی را تركیب علم، نوآوری و تجارت دانست و عنوان كرد: رفع چالش‌های بخش كشاورزی فقط از طریق انتقال دانش و فناوری میسر نیست و ضروری است اصلاحات لازم همزمان در بخش‌های سیاستگذاری مقررات و اصلاح روندهای موجود انجام شود.

آزادی تصریح كرد: نیاز به سیاست‌گذاری‌هایی در این عرصه داریم یعنی باید كنار هم باشیم و این دانش را وارد صنعت كشت كنیم.

وی با اشاره به اهمیت كودها و سموم زیستی در حوزه‌هایی مانند صادرات گفت: بهشی از این قراردادها مربوط به حوزه‌های كودهای زیستی، مهارگرهای زیستی، نانوكود، پلاسمای سرد و... است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی افزود: طرح‌هایی مانند كود اوره سیاه، مهار گرهای قارچ، زیست مهارگر، كودهای اصلاح كننده شوری خاك، نانوهیدروژن معلق از آب، قرارد داد پایلوت نانو كود اهسته رهش اوره، قرار داد پرایمینگ بذر با نانو مواد حاوی مواد مغذی آفت كش و... از جمله مواردی بود كه در این رویداد مطرح شد.

آزادی مباحثی مانند باغداری نوین و حمایت از كشت و صنعت های بزرگ را در راستای برنامه هفتم توسعه دانست و گفت: پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی درصدد رفع مشكلات شركت‌های فناورانه در بخش كشاورزی است و صرف دانش فنی نمی‌تواند راهبردی باشد بلكه باید با افزایش دانش تولیدكنندگان، تمایل آنها به استفاده از فناوری‌های نوین افزایش داده در نتیجه شاهد رشد و پیشرفت در میزان كمی و كیفی محصولات كشاورزی خواهیم بود.

وی خاطرنشان كرد: نقش صادركنندگان در كشاورزی به‌ویژه در توسعه بازارهای جدید، افزایش درآمد كشاورزان، انتقال فناوری و ایجاد استانداردهای كیفی بسیار حیاتی است و همچنین، سرمایه‌گذاران با تأمین منابع مالی و حمایت از پروژه‌های نوآورانه می‌توانند به تسریع روند توسعه فناوری‌های نوین در كشاورزی كمك كنند.

1403/10/29
|
09:48
دسترسی سریع