انتظار ارتقای بهره‌وری در بخش كشاورزی انتظار به حقی است

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی گفت: همه از بخش كشاورزی انتظار ارتقای بهره‌وری دارند و این انتظار، انتظار به حقی است.

اكبر فتحی در برنامه مجله كشاورزی رادیو اقتصاد افزود: منابع در بخش كشاورزی باید به درستی مصرف شود.

وی همچنین اظهار داشت: ارتقای بهره‌وری در بخش كشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی گفت: گذران زندگی و معیشت كشاورز وابسته به بهره وری و افزایش تولید است بنابراین كشاورز هم دوست دارد در این زمینه گام‌های بلندی بردارد.

وی افزود: از گذشته‌های دور با توجه به اینكه كشاورزی سفره مردم را تشكیل می‌دهد سعی و تلاش دولت‌ها بر این بوده كه با كنترل قیمت‌ها بتوانند رضایت مصرف كنندگان را جلب كنند.

فتحی بیان داشت: این روند تا دولت چهاردهم نیز ادامه داشت یعنی قیمت‌ هر كالای را مشخص و به نوعی اختیار عمل از كشاورزان گرفته می شد.

وی عنوان كرد: اگر كشاورز بخواهد در بستر عرضه و تقاضا كالای خود را بفروشد بطور طبیعی برای فناوری، نوآوری و دانش بنیان كردن فعالیت خود می‌تواند از این محل هزینه كند.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی گفت: بر اساس اینكه قیمت كالا توسط دولت مشخص می‌شود كشاورز نمی‌تواند هزینه فایده كند و به تبع استحصال محصول و عایدی چندانی نصیبش نخواهد شد.

وی افزود: بنابراین در چنین وضعیتی نمی‌تواند برای افزایش بهره‌وری، دانش بنیان كردن و بسیاری موارد دیگر در ارتباط با فعالیت خود هزینه كند.

فتحی عنوان كرد: بطوركلی در دولت جدید بر اساس قوانین موجود این كالاها محدود شدند.

وی اضافه كرد: كالاهای مشمول قیمت گذاری كالاهایی هستند كه به طور مستقیم یارانه به این اقلام اختصاص داده خواهد شد.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی گفت: خوشبختانه از چهار ماه قبل در كشور این سیاست در حال پیگیری است.

وی افزود: در حال حاضر كالاهای كه به صورت مستقیم یارانه دریافت می‌كنند این كالاها مشمول قیمت گذاری هستند.

فتحی بیان داشت: مواد اولیه این اقلام از طریق واردات یا به شكل های دیگر تامین می‌شود.

وی یادآور شد: اگر بتوان در بستر عرضه و تقاضا قیمت‌ها را مشخص كرد مردم مطمئن باشند كه افزایش بهره‌وری در بخش كشاورزی، امكان افزایش تولید در واحد تولیدی و امكان بهینه كردن مصرف آب كشاورزی در مملكت وجود دارد.

1403/10/18
|
14:02
دسترسی سریع