تلاش برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم با بهینه سازی در مصرف انرژی

رئیس امور انرژی سازمان برنامه بودجه گفت: بهینه سازی در مصرف انرژی به صورت پله ای شدید انجام نمی شود و اصلاحات باید تدریجی انجام شود.

محمد صادق كریمی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد درخصوص راهكارهای بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی تعیین شده در این برنامه خاطر نشان كرد: در برنامه 5 ساله هفتم توسعه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در كشور تاكیداتی شده‌‌است كه در ماده 46 این قانون گنجانده شده‌است.

وی افزود: این برنامه شامل احكامی است كه بر بهبود وضعیت انرژی كشور و بهینه‌سازی مصرف انرژی تمركز دارد. این برنامه به دنبال ارتقای جایگاه ایران در حوزه انرژی منطقه‌ای و بین‌المللی، بهینه‌سازی مصرف منابع انرژی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای توسعه زیرساخت‌های انرژی است.

رئیس امور انرژی سازمان برنامه بودجه با اشاره به ماده 15 این برنامه تصریح كرد: براساس این ماده باید به منظور افزایش تولیدات نفت و گاز و مولدسازی ذخایر نفت و گاز كشور، در مسیر توسعه میادین نفت و گاز و اصلاح رابطه مالی دولت با شركت ملی نفت ایران اقداماتی انجام گیرد.

كریمی تصریح كرد: در حوزه مصرف نیزدر ماده 46 تصریح شده كه برای آن دسته از مشتركان (مصرف كنندگان) خانگی، عمومی و تجاری غیرتولیدی كه مصرف انرژی خود را نسبت به مصرف سال قبل خود در مدت زمان مشابه كاهش داده اند از سوی سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژیگ واهی به میزان حداقل معادل انرژی صرفه جویی شده صادر می شود.

وی عامل موثر در مصرف انرژی را تقویت انگیزه بهره بردار در راستای بهینه سازی و كاهش مصرف انرژی عنوان كرد و گفت: قطعا اولین و موثرین ترین مدل اثر گذار در مصرف انرژی این عامل است.

رئیس امور انرژی سازمان برنامه بودجه تولید و واردات تجهیزات و فناوری ها را از دیگر عوامل موثر بر مصرف برشمرد و بیان كرد: سطح فعالیت نیز از دیگر مواردی است كه موثر بر مصرف انرژی است.
سطح فعالیت مرتبط با سیاست های بیرونی بخش انرژی است كه با اعمال این سیاست ها میزان و نوع مصرف انرژی مشخص می شود.

كریمی درخصوص راهكارهای بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی تعیین شده در این برنامه خاطرنشان كرد: با وجود سازمان‌های متعدد در كشور در دهه‌های گذشته بهینه‌سازی انرژی به صورت جدی پیگیری نشد و شاهد هدررفت انرژی در بخش‌های مختلف از جمله در مصارف خانگی و صنعتی هستیم كه ضرورت دارد سیاست‌های بهینه سازی و مدیریت مصرف انرژی و بویژه بهره‌گیری از انرژی‌های تجدید پذیر و نو در اولویت راهبردها و سیاست‌های بخش انرژی كشور قرار گیرد.

وی با اشاره به ایجاد سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی ادامه داد: آیین نامه اجرایی توسط وزارت نفت با همكاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و كشور حداكثر ظرف شش ماه تهیه شده و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

رئیس امور انرژی سازمان برنامه بودجه عنوان كرد: تحقق كامل اهداف این برنامه به زمان، منابع مالی و همكاری گسترده‌تری نیاز دارد. چالش‌هایی مانند عدم سرمایه‌گذاری كافی، موانع بوروكراتیك، و نیاز به جذب فناوری‌های جدید همچنان وجود دارند كه باید با سیاست‌های مناسب و حمایت‌های دولتی برطرف شوند تا برنامه هفتم به اهداف تعیین شده خود دست یابد.

كریمی با بیان اینكه بهینه‌سازی مصرف انرژی و كاهش شدت مصرف از دیگر سیاست‌های مورد تأكید دولت چهاردهم است، افزود:دستگاه‌‌های اجرایی از جمله سازمان استاندارد ، وزارت نیرو و وزارت نفت متولی این عملیات اجرایی هستند.

وی تأكید كرد: حل چالش‌های صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاه‌های دولتی و فرادولتی است كه‌ امیدواریم با حمایت ویژه رئیس جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.

1403/10/08
|
11:39
دسترسی سریع