مقاوم سازی ساختمانهای فرسوده فایده ندارد و نیازمند تخریب و نوسازی هستند
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: افزایش شهر نشینی و توسعه صنعت موجب شده حوادث نیز افزایش پیدا كند در این شرایط الزاما نباید حوادث را كاهش دهیم چرا كه شاید نتوانیم این اقدام را انجام دهیم، اما میتوانیم آسیبهای ناشی از حوادث را كاهش دهیم و اقداماتی انجام دهیم كه خدمت رسانی به مردم مختل نشود.
علی نصیری در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: براساس مصوبه سال 98 هیات دولت در خصوص بازسازی بافت فرسوده ساختمانها و شریانهای شهر باید ایمن سازی شود. این ساختمانها دو دستهاند. یكی ساختمانهای معمولی و دیگری سازهها.
وی افزود: بعد از حادثه تلخ بم دولت برنامه ریزی گستردهای را برای مقاوم سازی واحدهای مسكونی انجام داده است و با تلاشهای انجام شده در حال حاضر بالغ بر 51 درصد واحدهای مسكونی در سطح كشور مقاوم سازی شده است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به اینكه ایمنی به 2 دسته ایمنی اجتماعی كه در رابطه با انسان ها است و ایمنی فیزیكی كه در رابطه با سازه ها است، تقسیم میشود، عنوان كرد: ایمنی كالبدی به 2 دسته ساختمان ها و شریان های حیاتی تقسیم میشود و ساختمان ها نیز به 2 دسته ساختمانهای عمومی كه مردم در آن ها ساكن هستند و ساختمان های مهم و بلند تقسیم میشود.
نصیری تصریح كرد: ساختمانهای بلندمرتبه كه 6 طبقه و بیشتر منظور است و دیگری ساختمانهای مهم مانند بیمارستانها و ساختمانهای خود شهرداری محسوب میشوند.
وی افزود: ما در مدیریت بحران دو راه داشتیم یكی اینكه آمادگی عملیاتیمان را بالا ببریم و دیگری اینكه پیشگیری كنیم تا مردم كمتر آسیب ببیند. براساس سیاستهای كلی نظام پیشگیری اولویت دارد و همچنین با توجه به سند بین المللی جهان به سمت پیشگیری حركت كرد و از این رو انرژیمان را برای پیشگیری گذاشتیم و راهبرد اصلی ما پیشگیری است. ما در آغاز راه هستیم و باید با شتاب حركت كنیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینكه بیش از 16 هزار ساختمان نیازمند ارزیابی بودند و ارزیابی 5 هزار 573 ساختمان از طرف تیم های مشترك مسئول در حوزه ایمنی و بحران انجام شده و ارزیابی 3 هزار 71 ساختمان به نتایج نهایی رسیده است، كه در نتیجه آنها را به چهار گروه A، B، C و D تقسیم شدند، A دسته ایمن مشروط، B ناایمن اندك، C ساختمان های نیازمند مقاوم سازی و به سازی لرزه ای و دسته چهارم D ساختمان هایی مانند متروپل كه مقاوم سازی فایده ندارد و نیازمند تخریب و نوسازی هستند. و تمركز ما روی ساختمانهای رده D است.
نصیری ادامه داد: از میان 186 بیمارستان، 122 بیمارستان ارزیابی و تكمیل شدهاست و 28 مسجد، 257 مركز آموزشی، 5 سینما و 3 هتل ارزیابی شدند.
وی ادامه داد: شهرداران مناطق 22 گتنه موظفند مالكان ساختمانهای ناایمن را معرفی كنند. ضمن اینكه كه بیمارستانهای رسول اكرم (ص)، لولاگر و بوعلی ایمنسازی خود را آغاز كردهاند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به اینكه شهر تهران 55 مخاطره دارد و این مخاطرهها را در سال 1403 شناسایی كردیم، ادامه داد: شهر تهران در شب 9 میلیون و در روز نزدیك به 13 میلیون جمعیت دارد و كمتر از 10 درصد تهران و 20 درصد جمعیت آن در بافت فرسوده زندگی میكنند.
نصیری تصریح كرد: اگر قوه قضاییه پای كار نمیآمد اقدامات انجام شده درباره ساختمانهای ناایمن به سرانجام نمیرسید.
وی یادآور شد: ما دو وظیفه بر عهده داریم. یكی جلوگیری از ریسك جدید و برطرف كردن ریسكهای موجود كه با كاهش ریسكهای جدید میتوان گامی را در مسیر مقاوم سازی برداشت.