خاك‌های كشور فاقد آلودگی فراگیر است

عضو انجمن علوم خاك ایران گفت: خوشبختانه خاك‌های كشور فاقد آلودگی فراگیر است.

كامبیز بازرگان در برنامه مجله كشاورزی رادیو اقتصاد افزود: با توجه به شرایط آهكی بودن خاك‌های كشور قابلیت جذب عناصر سنگین مثل سرب، كادمیوم و نظایر این بسیار پایین است.

وی در ادامه با بیان اینكه كشاورزی در دنیا متحول شده است، اظهار داشت: پیشرفت‌های علمی در حوزه‌های مختلف در بخش‌های مثل كشاورزی هم آثار خود را نشان داده است.

عضو انجمن علوم خاك ایران گفت: كشاورزی دیگر از تولید ساده و فروش یك محصول گذر كرده وامروز موضوع امنیت غذایی در بحث كشاورزی مطرح است.

وی افزود: امنیت غذایی چهارركن اساسی شامل فراهمی، دسترسی ،مصرف سلامت و همینطور پایداری است.

بازرگان بیان داشت: بطور كلی در كشاورزی جدید كشاورز باید به كیفیت محصول، به رقابت و بازارپسندی در تجارت جهانی، به مدیریت مصرف آب و نحوه برخورد با منابع خاك فكر كند كه رد پای این تولید چقدر است به عبارتی چقدر صدمه می‌زند و آثار زیست محیطی دارد.

وی عنوان كرد: از من منظر كیفیت هم موضوع سودمندی محصول مهم است یعنی هر محصول كشاورزی باید حاوی مواد معدنی، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و تركیبات پروتئینی مورد انتظار باشد.

عضو انجمن علوم خاك ایران گفت: برای مثال اگر یك فردی میوه درختی را تناول می كند یا در غذا از سیب زمینی استفاده می كند یا از نان گندم استفاده می كند این گندم باید محتوای اسید آمینه، پروتئین ها و مینرال ها به اندازه ای باشد كه قدرت مغذی بودن را داشته و سلامت مصرف كننده را تضمین كند.

وی افزود: موضوع دوم از منظر عدم ضرر است یعنی محتوای عناصر مضر و تركیبات مضر درمحصول تولیدی باید بطور حتم زیر حدود مجاز تعیین شده باشد.

بازرگان بیان داشت: كشور ایران هم از سال‌های قبل در این موضوع ورود داشته و دستورالعمل‌ها و استانداردهای مختلفی را تدوین كرده است.

وی یادآورشد: خوشبختانه دراین زمینه استاندارد ملی حدود باقی مانده مجاز عناصر سنگین تركیبات آلاینده مثل نیترات، كادمیوم و سرب را تدوین و همینطور با همكاری دستگاه های صاحب نظر مثل وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و وزارت جهاد كشاورزی حدود مجاز این عناصر و تركیبات در كشور تعیین شده است.

1403/10/04
|
14:45
دسترسی سریع