استقبال از سرمایه گذاری عموم مردم برای ساخت سامانه های خورشیدی

مدیر كل دفتر توسعه سامانه های مقیاس كوچك ساتبا اعلام كرد: احداث سامانه های خورشیدی تجمیعی حمایتی در دستور كار سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) قرار گرفته است و دستورالعمل احداث سامانه های خورشیدی به شركت های توزیع، نهادها و متقاضیان حقیقی ابلاغ شده است.

جعفر محمدنژاد سیگارودی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد با بیان اینكه سرزمین ایران با برخورداری از انرژی فسیلی و خورشیدی كشوری برخوردار از انرژی است گفت: كشور ایران با دارا بودن میانگین بیش از 300 روز آفتابی در سال، یكی از كشورها با بیشترین پتانسیل تولید انرژی خورشیدی است كه البته در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در زمینه توسعه انرژی‌های تجدید پذیر داشته و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در بخش انرژی خورشیدی انجام شده است.

وی با اشاره به مسئله ناترازی، افزود: مسئله ناترازی، موجب توجه بیشتر به انرژی تجدید پذیر خاصه خورشید، برای دستیابی به برق شده‌است. جای انرژی خورشیدی سال‌ها در حوزه كلان انرژی كشور خالی بوده و امروز ناترازی باعث می‌شود سهم این انرژی را نیز در كشور ببینیم.

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق گفت: زیرساخت‌های خوبی در كشور فراهم شده و دولت با ارائه تسهیلات و مشوق‌های مختلف، از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدید پذیر حمایت می‌كند.

محمدنژاد سیگارودی با اشاره به فراهم شدن زیرساخت برای نیروگاه‌های بزرگ در مزارع خورشیدی و بادی تأكید كرد: نزدیك به 12 مگاوات انرژی بادی توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حال ساخت است تا در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

به گفته وی، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران هم همه تلاش خود را به كار گرفته تا اگر مشكلی در این زمینه است با رایزنی برطرف كند تا سرمایه‌گذاران با خیالی راحت بتوانند مراجعه داشته باشند.

مدیر‌كل سامانه‌های مقیاس كوچك ساتبا با دعوت از خانواده‌های ایرانی خواست برای حفظ سرمایه‌هایشان در ساخت سامانه‌های خورشیدی مشاركت كنند.

محمدنژاد سیگارودی با اشاره به مزایای قرارداد خرید تصمینی 20 ساله برق تجدیدپذیر از سوی ساتبا با خانواده‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی، اظهار كرد: با زیرساختی كه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایجاد كرده، خانواده‌های كم برخوردار می‌توانند صاحب نیروگاه خورشیدی شوند.

وی تصریح كرد: این سازمان نخستین مجموعه از صنعت برق محسوب می‌گردد كه هیچ گونه بدهی به سرمایه گذاران بخش خصوصی نداشته و كلیه پرداخت‌ها به سرمایه گذاران را به صورت بروز انجام می‌دهد.

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق افزود: در حال حاضر ساتبا توانسته با ایجاد ابزار‌های متنوع از جمله تابلوی برق سبز بورس انرژی، ابزار‌های تامین مالی متنوع و مدرن در كنار ایجاد اعتبارات و بودجه خرید تضمینی با استفاده از اسناد بالادستی و قانون مانع زدایی از صنعت برق زمینه مناسب جهت حضور و ترغیب سرمایه گذاران در این بخش را به صورت پایدار فراهم سازد.

محمدنژاد سیگارودی یادآور شد: خانواده‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی می‌توانند تقاضای خود را در سامانه مهرسان ثبت كنند و سپس ادامه كار با شناسایی شركت‌های توزیع برق سراسر كشور در انجام كارشناسی طرح، ساخت نیروگاه مورد بررسی پی گرفته می‌شود.

وی در پایان اظهار داشت: هر شهروند با توجه و فعالیت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند این كار را به عنوان یك سرمایه‌گذاری مطلوب ارزیابی كند و با هماهنگی كه با مجموعه نظام مهندسی شده‌است ساختمان‌های مسكونی می‌توانند برق خود را از این طریق تامین كنند.

1403/10/04
|
13:11
دسترسی سریع