اهمیت تشكیل سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی برای اصلاح ناترازی

رئیس كمیسیون انرژی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار حكمرانی انرژی در كشور گفت: به منظور سیاست گذاری و ایجاد هماهنگی در این حوزه، باید به سمت اصلاح نظام حكمرانی صنعت برق برویم.

موسی احمدی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با اشاره به مشكلات ناترازی انرژی و راهكار‌های آن عنوان كرد: در این روزها با خاموشی برق و تعطیلی ادارات مواجه هستیم و حل این مشكل صرفاً وابسته به قطع برق خانگی نیست.

وی افزود: ناترازی انرژی موضوعی تازه نیست و این عدم همراهی تولید با مصرف از چند سال گذشته وجود داشته‌ است در این میان جهت‌گیری در كمیسیون انرژی مجلس حل موانع موجود برای كاهش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی است.

رئیس كمیسیون انرژی با اشاره به اینكه حل ناترازی برق نیازمند سرمایه‌گذاری و بهینه‌سازی مصرف است ادامه داد: كمیسیون انرژی جلسات متعددی با وزرای نفت، جهاد كشاورزی، نیرو و شورای امنیت ملی برگزار كرده است وهدف این جلسات ایجاد هماهنگی و تعامل میان وزارتخانه‌ها برای حل مشكلات انرژی كشور بوده است.

احمدی با اشاره به اینكه مشكلات ناترازی انرژی، اعم از گاز و برق، نیازمند راهكار‌های چندجانبه است اظهارداشت: ما سومین كشور در بحث مصرف انرژی هستیم و فرهنگ‌سازی در مصرف انرژی یكی از این راهكارهاست و اگر مردم در این زمینه همكاری كنند، مشكلات به راحتی حل خواهد شد.

وی با تأكید بر جلوگیری از تصمیمات تك بخشی و موازی كاری میان دستگاه‌های حوزه انرژی متذكر شد: به منظور ایجاد هماهنگی فرابخشی و مدیریت كلان و متمركز در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و مدیریت بهینه ناترازی انرژی در بخش‌های مختلف باید با تجمیع و ادغام شركت بهینه سازی مصرف سوخت، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، تشكیلاتی با عنوان سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی زیر نظر رئیس جمهور تشكیل شود.

رئیس كمیسیون انرژی تأكید كرد: با توجه به لزوم حركت در مسیر حكمرانی یكپارچه انرژی در كشور و مسئله هماهنگی بین دستگاهی بسیار حائز اهمیت است.

احمدی اظهاركرد: برای رفع مشكلات انرژی، همكاری و هماهنگی میان دولت، وزارتخانه‌ها و كمیسیون انرژی بسیار ضروری است و كمیسیون انرژی با تمام توان در كنار دولت است و آماده همكاری برای رفع موانع و مشكلات موجود می‌باشد.

وی خاطر نشان كرد: اگر هم‌فكری و هماهنگی بیشتری میان ارگان‌ها وجود داشته باشد، می‌توان بسیاری از مشكلات را به سرعت سامان‌ دهی كرد و این رویكرد می‌تواند به حل پایدار مشكلات ناترازی انرژی كشور كمك كند.

1403/10/01
|
14:26
دسترسی سریع