تخصیص سوخت ناوگان حمل ونقل دیزلی براساس پیمایش، مهمترین گام برای ساماندهی مصرف سوخت و مقابله با قاچاق
معاون مدیرعامل شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اجرای طرح تخصیص سوخت ناوگان حمل ونقل دیزلی براساس اسناد حمل برخط گفت: شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی به منظور ساماندهی مصرف سوخت و مقابله با قاچاق، طرح جدیدی را با عنوان سوخت گیری بر اساس پیمایش و بارنامه اجرایی كرده است.
علی اصغر عباسی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد بیان كرد: در این طرح، سهمیه گازوئیل رانندگان كامیون به جای حالت قبلی كه به صورت سهمیه ماهانه ثابت بود، بر اساس مسافت طی شده بین مبدا و مقصد و مطابق با اطلاعات ثبت شده در بارنامه محاسبه می شود.
وی افزود: طرح تخصیص سهمیه سوخت نفت گاز كامیونداران فقط در مسیر حمل بار، بزودی اجرایی میشود. به طور مثال اگر مسیر كامیون و یا وسیله نقلیه سنگین از مبدا شهری به مقصد شهر دیگری باشد، سوختگیری صرفا در جایگاههایی كه در این مسیر وجود داشته امكانپذیر است و تحویل سوخت در سایر جایگاههای خارج از این مسیر، امكانپذیر نخواهد بود.
معاون مدیرعامل شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: این طرح تحت عنوان تخصیص سوخت در مسیر حركت بر اساس اطلاعات الكترونیكی اسناد حمل به تدریج از اوایل مرداد ماه سال 1403 در یك گروه ناوگان در سطح كشور اجرایی و از دی ماه در حال تعمیم به سایر گروههای حمل و نقل جادهای است.
عباسی تصریح كرد: نظارت بر اجرای این طرح به صورت كاملاً سیستمی و از طریق دوربینهای راهداری انجام میشود تا از هرگونه تخلف جلوگیری شود.
وی در خصوص قاچاق سوخت در شهرهای مرزی گفت: به منظور جلوگیری از خروج غیرقانونی فرآوردههای نفتی، كنترل و نظارت دقیق بر سرمایههای ملی، ایستگاه كنترل باك در بازارچههای مرزی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
معاون مدیرعامل شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: بخشی از این سوخت به صورت فروش مرزی فرآوردههای نفتی با قیمت بینالمللی صورت میگیرد كه ضمن انتفاع مرزنشینان و رونق بازارچه مرزی، سهم بسزایی در كاهش قاچاق و عرضه خارج از شبكه سوخت داشته است.
عباسی خاطر نشان كرد: طرح سوخت گیری بر اساس پیمایش و بارنامه، یك گام مهم در راستای ساماندهی مصرف سوخت و مقابله با قاچاق است. با این حال، برای موفقیت كامل این طرح، نیاز به رفع چالشهای موجود و ایجاد هماهنگی بیشتر بین تمامی ذینفعان است.