برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی، نمود پیشرفت و موفقیت‌ در علم و فناوری

معاون پژوهشی وزارت علوم همزمان با هفته پژوهش گفت: بیش از 12 هزار طرح ارتباط با جامعه و صنعت در دست اجرا داریم كه ارزش قرارداد‌های آنها بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان است.

پیمان صالحی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد به موفقیت‌های علمی كشور اشاره كرد و گفت: در سال 1996، ایران رتبه 54 جهانی را در تولید علم به خود اختصاص داده بود، در حالی كه امروز با تلاش‌های بی‌وقفه پژوهشگران، ارتقا یافته و در مقطعی به رتبه 15 جهان هم رسیدیم. طبق برنامه هفتم توسعه، هدف ما رسیدن به رتبه 14 جهانی در پایان این برنامه است.

وی افزود: در حال حاضر 35 هزار عضو هیات علمی در وزارت علوم مشغول به فعالیت هستند كه حدود 12 هزار نفر از آنها در ارتباط با صنعت و جامعه قرار دارند. ما در وزارت علوم تلاش داریم تا این ارتباطات را تقویت كرده و با انعقاد قراردادهایی، مشكلات صنعتی كشور را حل كنیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار داشت: در دو دهه اخیر شاهد دستاورد‌های فوق‌العاده پژوهش هستیم كه به صورت ملموس در سفره مردم قرار گرفته‌است.

صالحی افزود: جایگاه دانشگاه و پژوهشگاه و دانش‌بنیان‌های ما الان به شدت از بازار بالاتر است و خانواده پژوهش اعم از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌‌ها و مراكز علمی و فناوری زیر چتری زندگی می‌كنند كه 80 هزار هضو هیئت علمی دارد و جزو زیست بوم علم و فناوری هستند و در ارتباط با جامعه وصنعت فعال هستند.

وی تصریح كرد: ما در تولید فناوری و در تحقیقات‌مان بسیار جایگاه خوبی ایجاد كرده‌ایم و باید به سمت كشش بازار برویم چرا كه تلاقی فشار فناوری با كشش بازار می‌تواند اثرات مثبتی را بوجود آورد. به طور مثال در حوزه كشاورزی در كنار پژوهشگاه مرتبط توانستیم در بسیاری از موارد به خودكفایی و امنیت غذایی برسیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم همچنین با اشاره به نمایشگاه ایران‌ساخت تاكید كرد: این نمایشگاه كه همزمان با هفته پژوهش برگزار می‌شود، یكی از مهم‌ترین رویداد‌های این هفته است. در این نمایشگاه، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارك‌های علم و فناوری و مؤسسات پژوهشی حضور خواهند داشت. این بیست‌وپنجمین دوره این نمایشگاه است و ظرفیت‌های تولید زیرساخت‌های آزمایشگاهی نیز به نمایش گذاشته می‌شود. این نمایشگاه یكی از بزرگترین نمایشگاه‌های علم و فناوری در تاریخ كشور است.

صالحی خاطر نشان كرد: در حوزه انرژی اتمی در رونمایی از محصولات رادیو دارو به فناوری‌ای دست پیداكردیم كه روزی برایمان رویا بود و اكنون به صادرات این محصول رسیدیم.

وی ادامه داد: در حوزه زیست فناوری نیز اكنون به 60 كشور جهان محصولات زیست فناوری را صادر می‌كنیم. فناوری‌ای كه دو دهه قبل از آن اطلاعی نداشتیم و اكنون شركت‌های دانش بنیان توانسته‌اند با كمك زیست فناوری ارزش افزوده اقتصادی ایجاد كنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم تأكید كرد: تولید علم تا بازار یك زنچیر ارزش پیوسته است و خوشبختانه پایه‌های مهم زیست بوم علم و فناوری به خوبی پایه‌گذاری شده و چه در بخش تولید علم و چه ارتباط با صنعت و تولید محصول در شركت‌ها به اهداف خوبی دست پیدا كرده‌‌ایم.

صالحی با اشاره به هوش مصنوعی اظهار كرد: یكی از وظایف وزارت علوم علاوه بر تحقیق و توسعه علم، تربیت نیروی متخصص است. در سال‌های اخیر در مقاطع ارشد و دكترا رشته‌‌های مرتبط با هوش مصنوعی را راه‌‌اندازی كردیم تا بتوانیم متخصصان این حوزه را تربیت كنیم.

وی با اشاره به اینكه نمایشگاه ایران ساخت نمایشگاهی در حوزه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی مواد شیمیایی و دستگاه‌های آزمون و تست از طریق شركت‌های دانش بنیان است افزود: این نمایشگاه با هدف تسهیل و تجهیز مراكز پژوهشی و تحقیقاتی كشور جهت دریافت تجهیزات پیشرفته و انجام آزمایشات و تحقیقات این مراكز طراحی شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: از اهداف بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش، فناوری و فن‌بازار برقراری ارتباط مستمر بین مراكز علمی و فناوری از یك طرف و مراكز اجرایی، تولیدی و صنعتی و موسسات تأمین مالی از سوی دیگر است. این نمایشگاه دائمی است و در طول سال می‌توان از این نمایشگاه خرید كرد و معاونت علمی بخشی از آن هزینه تجهیزاتی كه توسط بخش دولتی خرید می‌شود به صورت سوبسید به آن‌ها پرداخت می‌كند

1403/09/27
|
09:50
دسترسی سریع