توسعه و ترویج حفاظت از خاك در كشور ضرورت دارد
مدیر كل دفتر امور خاك بخش كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی بر ضرورت توسعه و ترویج حفاظت از خاك در كشور تاكید كرد.
ناصر دواتگر در برنامه مجله كشاورزی رادیو اقتصاد افزود: حفاظت از خاك پیش نیاز تحقق توسعه پایدار و افزایش كمی و كیفی تولید در كشور است.
وی همچنین اظهار داشت: فرهنگسازی، آموزش و ترویج حفاظت و مدیریت بهرهبرداری از خاك در مملكت مقوله بسیار حائز اهمیت است.
مدیر كل دفتر امور خاك بخش كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی گفت: لازمه یك كشاورزی موفق برخورداری از نهاده های مختلفی مثل خاك، آب، بذور اصلاح شده، كود، سم ونظایر این است.
وی افزود: علی رغم پیشرفتها در زمینه تامین بذر، معرفی نهادهها، فناوریهای نوین و توسعه مكانیزاسیون و همینطور برخورداری از آب مناسب در بسیاری از كشورهای دنیا بین عملكرد واقعی كه به دست میآید با عملكرد مورد انتظار همچنان شكاف زیادی به چشم میخورد.
دواتگر اظهار داشت: این بحث نشان میدهد كه یكی از بسترها در عرصه كشاورزی خوب عمل نمیكند.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود تا سال 1430 جمعیت كشور به 100 میلیون نفر برسد.
مدیر كل دفتر امور خاك بخش كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی گفت: انتظار داریم نیاز غذایی این جمعیت در هر سال 33.5 میلیون تن در قالب گندم، گوشت،لبنیات و مواردی از این دست باشد.
وی افزود: تامین این میزان تولید در كشور به طور مستقیم و غیر مستقیم وابسته به خاك است.
دواتگر عنوان كرد: خاك به عنوان منبع حیاتی تامین امنیت غذایی بشردر اقص نقاط جهان نام برده می شود.
وی اظهار داشت: چالشهای مربوط به خاك مثل فرونشستها، شوری، فرسایش و نظایر این تنها مختص ایران نیست بلكه بسیاری از كشورهای دنیا به نوعی درگیر این قضیه هستند.
مدیر كل دفتر امور خاك بخش كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی گفت: مسئله مهم و اساسی در این ارتباط اینكه چگونه باید چالشها و تهدیدات مربوط به خاك را مدیریت كرد؟!
مدیر كل دفتر امور خاك بخش كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی گفت: خاك خدمات و كاركردهای متفاوتی از جمله كاهش گازهای گلخانهای، تصفیه آب و غیره دارد.
وی افزود: قانون حفاظت خاك در سال 1398 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
دواتگر به رادیو اقتصاد اظهار داشت: آیین نامه اجرایی این قانون در قالب 31 ماده سال 1402 از سوی دولت تصویب و ابلاغ شده است.
وی همچنین ضمن تاكید بر لزوم فرهنگ سازی برای حفاظت خاك در كشور گفت: آموزش در خصوص اهمیت حفاظت از خاك باید از همان مراحل اولیه زندگی به فرزندان آغاز شود.
این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی افزود: مقوله حفاظت از خاك با استفاده از تمامی ظرفیتهای فرهنگی، رسانهای، تبلیغی، آموزشی و حتی دینی و مذهبی باید به فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود.