تورم و قیمت ملك دو عامل افزایش نرخ اجاره بها در كشور
یك عضوهیئت علمی دانشگاه و كارشناس حوزه مسكن گفت: تورم سالانه حاكم بر اقتصاد ایران و همینطور قیمت تمام شده ملك دو عامل مهم و اثرگذار در افزایش نرخ اجارهها در كشور است.
سید محمود فاطمه عقدا در برنامه امكان تا اسكان رادیو اقتصاد افزود: متاسفانه شرایط اقتصادی كشور، تورمهای سنگین حاكم بر اقتصاد، افزایش هزینههای ساخت و ساز به خصوص هزینه زمین باعث شده هزینههای تمام شده و قیمت مسكن در مملكت افزایش پیدا كند.
وی همچنین اظهار داشت: افزایش سرمایه در بخشی اتفاق میافتد كه خود را مصرفی نمیداند و به عنوان یك سرمایه مطرح است و بازار خاص خود را دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس مسكن گفت: بدون شك این بازار میخواهد خود را در شرایط اقتصادی و همینطور تعادل خود را با بازارهای موازی حفظ كند.
وی در ادامه افزود: این شرایط اقتضا میكند كه اجاره بها در كشور برمدار افزایشی باشد و به عنوان یك عاملی كه بخشی از این سرمایهگذاریها را تامین میكند.
فاطمه عقدا بیان داشت: عامل اصلی افزایش نرخ اجاره بها در ایران تورم سالانه حاكم بر اقتصاد كشور و همینطورقیمت تمام شده ملك است.
وی تصریح كرد: این دو عامل باعث میشود كه نرخ اجارهبها هر ساله در مملكت افزایش قابل توجهی داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس حوزه مسكن گفت: افزایش اجاره نشینی در كشور بخشی برمیگردد به قیمت مسكن كه خانوارها توان خرید مسكن را ندارند و مجبورند به سمت اجاره نشینی رو آورند.
وی افزود: اجاره نشینی در سالهای اخیر بسیاری از مستاجرها را به پایین شهر، حاشیه شهر و نظایر این كوچ داده و كیفیت زندگی در اجاره نشینی به شدت پایین آمده است.
فاطمی عقدا اظهار داشت: دلیل اصلی كه آمار اجاره نشینی را در كشور بالا برده افزایش قیمتهاست كه خانوارها توان خرید مسكن را ندارند و به سمت اجاره نشین رو آوردند كه این اجاره نشینی هم متناسب با شأن خانوارها نیست.