ارائه دادخواست رسیدگی به دعاوی كارگری و كارفرمایی الكترونیكی است

مدیركل روابط كار، جبران خدمت و بیمه بیكاری وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر دادخواست جهت رسیدگی به دعاوی كارگری و كارفرمایی در كشور بصورت الكترونیكی ارائه می شود.

احمد غریوی در برنامه صدای كار رادیو اقتصاد افزود: در قانون كار جهت رسیدگی به اختلافات كارگری و كارفرمایی مراجعی تحت عنوان حل اختلاف كار پیش بینی شده كه وظیفه رسیدگی به هرگونه اختلاف بین كارگر و كارفرما را عهدارند.

وی اظهارداشت: مراجع حل اختلاف كارهمانطور كه از اسم این مراجع پیداست وظیفه ذاتی رسیدگی و حل و فصل دعاوی و اختلافات كارگری و كارفرمایی را عهدار و متشكل از هیئت های تشخیص و حل اختلاف هستند.

مدیركل روابط كار، جبران خدمت و بیمه بیكاری وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: هیئت های تشخیص مرجع بدوی رسیدگی به اختلاف كارگری و كارفرمایی و هیئت های حل اختلاف مرجع تجدیدنظر بنابراین طبق قاعده هیئت های تشخیص و حل اختلاف در دو مرحله رسیدگی به اختلافات كارگری و كارفرمایی را عهده دارند.

وی در ادامه افزود: رای كه در نهایت هیئت حل اختلاف صادر می كند قطعی و پس از ابلاغ لازم الاجراست.

غریوی اظهارداشت: افرادی كه به موجب آرای صادره از هیئت های حل اختلاف محكوم می شوند بعد از ابلاغ بایستی نسبت به اجرای رای اقدام لازم را داشته باشند.

وی عنوان كرد: بطوركلی شروع رسیدگی با ارائه دادخواست از سوی كارگر و كارفرماست البته گاهی اینطور تصور می شود كه رسیدگی به اختلافات تنها با ارائه دادخواست از طرف كارگر است در حالیكه اینطور نیست.

مدیركل روابط كار، جبران خدمت و بیمه بیكاری وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت:طبق ماده 157 قانون كار امكان دارد حتی كارفرما هم از كارگر خود شاكی باشد و دادخواست ارائه دهد و این دادخواست در هیئت های تشخیص و حل اختلاف رسیدگی و حل و فصل شود.

وی افزود: شروع كار جهت رسیدگی به دعاوی كارگری و كارفرمایی با تقدیم دادخواست است كه در گذشته مرحله ارائه دادخواست حضوری بود.

غریوی یادآورشد: از سال 1398 با راه اندازی سامانه جامع روابط كار و زیرسامانه دادرسی كار، دادخواست ها بصورت الكترونیكی ارائه می شود در نهایت بعد از ارجاع و تعیین وقت به هیئت های تشخیص ازطرفین دعوا جهت حضور در جلسه رسیدگی دعوت به عمل می آید.

1403/09/06
|
14:10
دسترسی سریع