تحقق فروش برق نخستین نیروگاه تجدیدپذیر با مدل برق سبز در بورس انرژی
مدیر كل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا گفت: بر اساس تبادلات میان دو بخش خصوصی مصرفكننده و تولید كننده، نخستین نیروگاه به بهرهبرداری رسیده با مدل قراردادی عرضه برق سبز در تالار معاملات تابلوی برق سبز بورس به فروش میرسد.
سید مهدی حسینی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد اظهار داشت: سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرزی برق (ساتبا) مدل جدیدی از تولید برق را عرضه كرده است كه بر آن مبنا تبادلات بین دو بخش خصوصی تولید كننده و مصرف كننده رخ میدهد.
وی افزود: ما مدلی را بر مبنای تابلوی برق سبز ایجاد كردهایم كه دولت از تجارت برق خارج شده و این دو بخش خودشان با هم مبادله داشتهباشند و اگر نتوانست مشتری خودش را به عنوان مصرف كننده برق سبز پیدا كند ساتبا به عنوان متولی بخش خصوصی كشور به میزان 70 درصد قیمت متوسط تابلوی سبز به صورت تضمینی از سرمایهگذاران خرید كند كه این موضوع بسیار از سوی سرمایهگذاران استقبال شد.
مدیر كل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا اظهار داشت: در همین راستا نیروگاه خورشیدی 13 مگاواتی شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان با دریافت پروانه بهرهبرداری و مجوزهای لازم توانست برق تولیدی خود را با میانگین قیمتی 34 هزار ریال در تابلو برق سبز به فروش برساند.
حسینی ادامه داد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر كه از كانال انتقال فناوری میسر میشود علاوه بر بهینهسازی مصرف سوخت فسیلی موجب ارتقای نوآوری و فناوریهای این حوزه در بازارهای انرژی خواهد شد.
مدیر كل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، در معاملات آبان ماه (برق تحویلی آذر) 48 میلیون و 726 هزار كیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در تابلوی برق سبز بورس انرژی داد و ستد شده، قبل از تولید معامله انجام شده و ثمن معامله پرداخت شدهاست و امیدواریم این مدل ادامه داشتهباشد.
وی افزود: در تابلوی برق سبز هم تاكنون 2700 میلیارد تومان معامله شده و 780 كیلو وات ساعت برق خرید و فروش شدهاست كه این را مدیون حمایتهای دولت هستیم و این میزان حجم معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 120 درصدی داشته است.
حسینی اظهار امیدواری كرد كه این عدد به 2 گیگاوات ظرفیت تولید برسد.
مدیر كل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا ادامه داد: طبق اولویتهای سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرزی برق (ساتبا)، نیروگاهی كه بدون آلایندگی و بدون مصرف سوخت برق تولید كند برای ما در اولویت است.
وی تأكید كرد: مهمترین چالش موجود در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مسئله تامین مالی پایدار و قابل اطمینان با حداقل هزینه برای سرمایهگذاران این حوزه در كشور است.
حسینی ادامه داد: ما یكی از صنایع بزرگ كشور در احداث نیروگاهها و پنل خورشیدی را در استان مركزی در اختیار داریم كه ظرفیت تولید سالانه 500 مگاوات را دارد كه میتوان با اتكا به سرمایهگذار داخلی نسبت به احداث پنل خورشیدی اقدام كرد و یا به سمت سرمایهگذار خارجی رفت.
مدیر كل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا گفت: چرامی توان از ظرفیت خارجی هم استفاده كرد. سرمایه گذاری در این نوع نیروگاه ها در سایر كشورها از طریق بازارسرمایه، دریافت تسهیلات كمبهره، دریافت تسهیلات مربوط به انواع صندوق های ثروت و اقلیمی در سطح ملی و بین المللی صورت میگیرد و آورده سرمایه گذاران سهم متناسبی بوده تا جذابیت لازم برای ایشان ایجاد شود.
وی افزود: ما در حوزه مجوز شبكه برق هیچ مشكلی نداریم و با سازمان محیط زیست نیز مشكلی نداریم و مجوزهای لازم را گرفتهایم چون خود نیروگاه تجدیدپذیر نیروگاه سبز و حامی محیط زیست است.
حسینی بیان كرد: در باره تخصیص ارز گفتوگوی خوبی با وزارت صمت داشتیم و در مورد تخصیص ارز به انرژی تجدید پذیر در ساتبا نمایندگانی تعیین شد. نماینده وزارت صمت در ساتبا حضور دارد و در مورد تامین ارز مقدمات لازم را فراهم میكند.