تشكیل ستاد ملی ترانزیت در كشور تسریع شود
یك كارشناس درحوزه حمل و نقل ریلی بر ضرورت تسریع درتشكیل ستاد ملی ترانزیت در كشور تاكید كرد.
حسین عاشوری در برنامه آزادراه رادیو اقتصاد افزود: تشكیل این ستاد در ماده 57 قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه ذكر شده است.
وی همچنین اظهار داشت: متاسفانه هشت ماه از نخستین سال اجرای برنامه هفتم توسعه در كشور میگذرد ولی هنوز ستاد ملی ترانزیت در كشور راه اندازی نشده است.
این كارشناس حوزه حمل و نقل ریلی گفت: رئیس ستاد ملی ترانزیت رئیس جمهور و دبیراین ستاد وزیر راه و شهرسازی است.
وی افزود: انتظار بر اینكه ستاد مزبور هرچه زودتر تشكیل شود تا زمین بازی را برای همه مدهای حمل و نقل درحوزه ترانزیت فراهم كنند.
عاشوری خاطرنشان كرد: این یكی از اساسی ترین خواسته های بخش خصوصی در كشور است تا بتوانند مشكلات خود را در این ستاد مطرح كنند چرا كه مشكلات حوزه ترانزیت مربوط به یك دستگاه نیست بلكه همزمان به چند دستگاه مربوط میشود.
وی بیان داشت: اگر این اتفاق بیفتد میتوان مشكلات و مسائل مربوطه را در ستاد ملی ترانزیت رفع، رجوع و یك روند پایداری را برای ترانزیت در كشور رقم زد.
این كارشناس حوزه حمل و نقل ریلی به مزیت چهارراه بودن ایران در سطح خاورمیانه اشاره كرد و گفت: شوربختانه از این مزیت چهارراهی كشور درسنوات گذشته به جزءدر یك دورههای خاص تاریخی كه جاده ابریشم راه اندازی شد از این موقعیت استفاده نشده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در این 10 ساله اخیر شاید بارها در خصوص استفاده از ترانزیت و مزیتهای جغرافیایی كشور تاكید فرمودند تا دولتها این موضوع را جدی گیرند و از موقعیت های مهم و ممتاز مملكت به نحو بایسته و شایسته استفاده كنند.
عاشوری اظهارداشت: خوشبختانه در ماههای اخیر حجم تقاضا برای ترانزیت رشد كرده و به همین نسبت هم حوزه ریلی كشور تلاش كرده بار بیشتری را جذب كند.
وی در ادامه با بیان اینكه پایداری ترانزیت به اراده دولتها مربوط می شود،عنوان كرد: شركتهای بخش خصوصی در بخش حمل و نقل بازیگر زمینی هستند كه دولت فراهم میكند.
این كارشناس حمل و نقل ریلی یادآورشد: بطوركلی در حوزه ترانزیت یك زنجیرهای از سازمانها و شركتها مثل گمرك، مرزبانی، بنادر، كشتیرانی، راه آهن، حمل و نقل جاده ای و غیره در بحث ترانزیت نقش آفرین هستند.