افزایش تولید برنج با جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام كیفی و محلی

مجری طرح برنج وزارت جهاد كشاورزی گفت: با جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام كیفی و محلی در محصول برنج می‌توانیم به افزایش تولید برنج دست یابیم.

سهراب سهرابی در گفت‌ و گو با برنامه روزی نو رادیو اقتصاد با بیان این كه محصول برنج دومین غذای اصلی مردم ایران و تامین كننده 65 درصد از نیاز انرژی مردم است، اظهار داشت: براساس قانون هفتم توسعه باید به خودكفایی 90 درصدی در تولید گندم و برنج برسیم.

وی افزود: با توجه به آب بر بودن این محصول درپی توسعه كشت برنج در استان‌های مختلف نیستیم و امیدواریم كشت برنج فقط در استان‌های شمالی كشور كه به آب دسترسی دارند محدود شود.

مشاور وزیر جهاد كشاورزی درخصوص وضعیت تولید و واردات برنج افزود: امسال با چهار میلیون و 700 هزار تن شلتوك، تولید 2 میلیون و 700 هزار تن برنج در سطح 750 هزار هكتار اراضی كشاورزی پیش‌بینی كردیم كه بخش عمده نیاز داخلی را تامین كنیم.

سهرابی اظهار كرد: برای رسیدن به خودكفایی باید از طریق ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از نهادهای تولید این مسیر را هموار كرد.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی داریم تا بتوانیم نیاز را از محل تولید داخل تامین كنیم، یكی از آن‌ها جایگزینی ارقام پرمحصول به جای ارقام كیفی و محلی در محصول برنج است كه در استان‌های مختلف این محصول كشت می‌شود.

مجری طرح برنج وزارت جهاد كشاورزی عنوان كرد: در ارقام محلی ما به 5/4 تن شلتوك دست پیدا می‌كنیم در حالی كه این رقم در ارقام پرمحصول به بالای 9 تن می‌رسد.

سهرابی افزود: به طور متوسط بخش اعظمی از تولید برنج از ارقام كیفی و محلی است و بخش كمی از آن هم از ارقام پرمحصول كشت می‌شود و اگر بتوانیم با همكاری كشاورزان و مصرف كنندگان ارقام پرمحصول را جایگزین ارقام دیگر كنیم تولید برنج افزایش پیدا می‌كند و می‌توانیم كسری آن را جبران كنیم.

وی تاكید كرد: اولین مزیت این جایگزینی افزایش تولید و كاهش قیمت است. ضمن اینكه ارقام پرمحصول به لحاظ كیفیت و ارزش غذایی تفاوتی با دیگر ارقام ندارند.

مجری طرح برنج وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به واردات برنج از پاكستان گفت: در صورتی كه میزان واردات در كشور مدیریت شود قطعا تولید كنندگان داخل می‌توانند بخش اعظمی از نیاز كشور را تامین كنند.

سهرابی گفت: گندم و برنج دو محصول اساسی كشورند كه نقش مهمی در امنیت غذایی دارند. هدف افزایش سطح زیر كشت نیست بلكه به دنبال افزایش عملكرد، كاهش مصرف آب و كاهش هزینه‌های تولید هستیم. در این راستا امیدواریم ارتقاء تولید و بهره وری اتفاق بیفتد.

وی در پایان گفت: از یك میلیون و 300 هزار هكتار اراضی زراعی، 750 هزار هكتار سطح كشت برنج داریم كه امیدواریم این اراضی كه حدود 70 درصد آن مربوط به استان‌های گیلان، مازندران و گلستان است و از گذشتگان به ما رسیده، حفظ شود تا به نسل‌های بعدی برسد.

1403/08/29
|
12:53
دسترسی سریع