مدیریت ریسك در بازار سرمایه از ضروریات است
یك كارشناس بازار سرمایه گفت: مدیریت ریسك در بازار سرمایه از ضروریات و الزامات بسیار مهم است.
همایون دارابی در برنامه راهكار رادیو اقتصاد افزود: بطوركلی هیچ فعالیت اقتصادی بدون ریسك نبوده و به تبع بازار سرمایه هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی همچنین اظهار داشت: بازار سهام یك بازاربسیار بزرگ و گسترده است.
این كارشناس بازار سرمایه گفت: فعالان و سرمایهگذاران زیادی در بخشهای مختلف این بازار حضور دارند.
وی افزود: مدیریت ریسك در بازار سرمایه با توجه به گستردگی و حجم بازاراز الزامات و ضروریات فعالیت در این حوزه است.
دارابی اظهار داشت :مهمترین هدف مدیریت ریسك در بازار سرمایه افزایش میزان بازدهی و به حداقل رساندن ریسك به خطر افتادن سرمایه و كاهش احتمال ضرراست.
وی اذعان كرد: یك اصطلاحی در سالهای اخیر باب شدبه نام بیمه سهام ولی با توجه به ابعاد بازار این بیمه در عمل وجود ندارد.
این كارشناس بازار سرمایه گفت :ابزارهای مالی را باید به گونهای مدیریت كرد تا بتواند كار بیمه را انجام دهد.
وی افزود: یكی از ابزارهای كه به مقدار زیادی برای كنترل ریسك در بازار بصورت بیمه یا كاركرد بیمه به كار می رود بحث آبشن هاست.
دارابی اظهار داشت: مقوله آپشنها علی رغم اینكه یك مقوله بسیار پیچیدهاست اما یكی از كاركردهایش بیمه كردن فعال در یك محدوده امن برای سرمایهگذاری مشخص است.
وی عنوان كرد: ناگفته نماند روشهای دیگری در كنار این وجود دارد برای مثال گفته میشود در بازار همه تخم مرغها خود را در یك سبد نگذارید.
این كارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه تلاقی بازارهای مختلف است و به یك معنا یك بازار سرمایه بسیار پیچیده و پیشرفته تمامی بازارها را به خود وصل میكند.
وی افزود: برای مثال بازار سهام اولین و اساسیترین بازار است اما در كنار این بازار بدهی، بازار كالایی، ابزارهای تامین مالی بخش ساختمان، صندوقهای جسورانه، صندوقهای كالایی مختلف، صندوقهای خصوصی و بخشی هم وجود دارد.
دارابی بیان داشت: سفارش موكد به تمامی فعالان و سرمایهگذاران در بازار سرمایه اینكه همه تخم مرغهای خود را در سبد یك بازار نگذارید.
وی عنوان كرد: حال و روز بازار سرمایه در سال جاری خوب نبوده و از هفت روز پیش تا حدودی وضعیت خوبی پیدا كرده اما احتمال دارد تا پایان سال بازدهی مناسبی نداشته باشد.
این كارشناس بازار سرمایه گفت :حال اگر كسی 100 درصد پول خود را در این بازار سرمایه گذاری كرده باشد نه تنها بازدهی نخواهد گرفت بلكه ممكن است زیان سنگینی را هم متحمل شود.
وی افزود: برعكس اگر كسی تركیب سهام، صندوق درآمد ثابت و صندوق طلا در بازار ایجاد میكند بدون شك می تواند با این تركیب از بازدهی مناسبی برخوردار شود.
دارابی یادآور شد: از آنجا كه داشتن چندین دارایی با میزان ریسك مختلف و تنوع بخشیدن به داراییها موجب میشود كه سرمایه گذار در مجموع با ریسك كمتری رو به رو شودبدون شك نتیجه این اقدام بسیارسود بخش است.