تسهیل فضای كسب‌ و‌كار و سرمایه‌گذاری، ضرورتی بر توسعه دریا محور

رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: اقتصاد دریا محور، راهی برای توسعه اقتصادی كشور است كه پیش نیاز این توسعه در گرو نگاه سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و مسئولان به مقوله دریا و تسهیل كسب‌ و كار و فضای سرمایه‌گذاری است.

سید جعفر حسینی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد با تاكید براینكه برای جبران عقب‌ماندگی‌های فعلی در حوزه توسعه دریا محور، نیازمند تلاش مضاعفی هستیم، عنوان كرد: یكی از ظرفیت‌های كشورهایی كه دارای دریا و ساحل هستند، اقتصاد دریا و استفاده از این ارزش افزوده در جهت اشتغال زایی و رونق كسب‌ و كار است و از این رو باید اقتصاد دریامحور را به عنوان یكی از محور‌های اصلی توسعه قلمداد كرد.

وی افزود: ظرفیت دریا برای استقرار فعالیت‌های اقتصادی نیز نكته مهمی است كه با آوردن فعالیت‌های صنعتی آب بر كنار دریا ارزش افزوده‌ای را بوجود می‌آورد.

رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای بیان كرد: شیلات را به عنوان كسب‌وكار كوتاه مدت باید درنظر گرفت كه تا آب‌های بین‌المللی نیز می‌تواند گسترده شود. ضمن اینكه خدمات بندری و كشتی سازی نیز در بلندمدت ارزش افزوده ایجاد كند.

حسینی با اشاره به نقش گردشگری دریایی در توسعه دریا محور گفت: دسترسی ایران به آب‌های آزاد و انتخاب كشتی‌های كروز برای گردشگری از بندر خرمشهر تا چابهار می‌تواند ما را در این صنعت موفق كند ضمن اینكه فعالیت‌های گردشگری در سواحل جنوبی و شمالی هم ارزش افزوده خود را دارند.

وی مهمترین مسئله در رونق اقتصاد دریا را مانع‌زدایی دانست و افزود: در دولت چهاردهم با اهتمام رئیس جمهور به موضوع سیاست‌های كلی توسعه دریامحور و حضور یك نماینده ویژه‌ تلاش بر این است كه در دولت فعلی این انشقاقی كه ما در گذشته داشتیم برطرف بشود یك وحدت و یكپارچگی اتفاق بیفتد.

رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای تاكید كرد: مهمترین مسئله تسهیل فضای كسب‌ و كار و فضای سرمایه‌گذاری است كه با همراهی دستگاه‌ های مربوطه از جمله سازمان محیط زیست رفع خواهد شد.

حسینی اظهار داشت: موضوع تملك زمین نیز برای امر گردشگری دریا اهمیت دارد كه لازمه آن برطرف شدن تعارضات میان دستگاه‌هاست.

1403/08/23
|
12:51
دسترسی سریع