ناوگان حمل و نقل ایران در مبادی بار بین الملل حضور جدی دارد
یك كارشناس حوزه حمل و نقل از حضور جدی ناوگان حمل و نقل كشور در مبادی بار بین الملل خبر داد.
یوسف مقدمیفر در برنامه آزادراه رادیو اقتصاد افزود: حمل و نقل زمینی به ویژه در بخش بین الملل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی همچنین اظهار داشت: این مقوله جدا از مسائل اقتصادی در بحث سیاسی هم خیلی مهم است.
این كارشناس حوزه حمل و نقل گفت: برای مثال كرایه حمل یك محموله از مبادی بار اروپا به كشورهای همجوار مثل عراق، سوریه ،اردن و نظایر این به مراتب بیشتر از كرایه ای كه بار به تهران ،اصفهان ،شیراز و تبریز حمل میشود.
وی افزود: دلیل این كاهش قیمت نسبت به كشورهای همجوار حضور ناوگان ایران در مبادی بار بین الملل است.
مقدمیفر اذعان كرد: تركیه، بلغارستان، مجارستان و همینطور اكثر كشورهای اروپایی از رقبای جدی ایران در این حوزه هستند.
وی با بیان اینكه بزرگترین رقیب ایران دربحث حمل و نقل زمینی در بخش بینالملل كشور تركیه است، اظهار داشت: اگر این ناوگان فعلی وجود نداشت جمهوری اسلامی هم مثل كشورهای همجوار دچار هزینههای بالا در حمل و نقل بار میشد.
این كارشناس حوزه حمل و نقل گفت: همچنین از نظر سیاسی و اقتصادی بسیار اهمیت دارد كه ناوگان كشور با آمادگی كامل در این مسیر حركت كند.
وی افزود: ناوگان ایران نسبت به سایر كشورها رشد چندانی نداشته ولی همین تعداد كامیون قدیمی باعث شده ایران در مراكز بار بینالملل حرفی برای گفتن داشته باشد.
مقدمیفر اذعان كرد: تقویت و توسعه این بخش نیازمند سرمایهگذاری است.
وی با بیان اینكه سرمایهگذاری جذابیت لازم خود را میطلبد، اظهار داشت: در بخش حمل و نقل هیچ جذابیتی برای سرمایهگذار وجود ندارد كه اقدام به سرمایه گذاری در این بخش كند.
این كارشناس حوزه حمل و نقل افزود: در حال حاضر كامیونهای فعال در بخش حمل و نقل بار كشور همه مالكیت تك كامیونی بوده یعنی خود راننده مالك این ماشین است.
مقدمی فر بیان داشت: در حال حاضر شركت توانایی در كشور كه ضمن داشتن تعدادی كامیون بتواند در بخش حمل و نقل سیاست گذاری كند و حرفی برای گفتن داشته متاسفانه وجود ندارد.
وی عنوان كرد: برای اینكه بخش ناوگان بار در كشور به یك نتیجه مطلوبی برسد باید سرمایهگذاری مناسبی در این بخش صورت گیرد.
این كارشناس حمل و نقل گفت: حمل و نقل زمینی در بخش بینالملل از نظر سیاسی و اقتصادی برای كشور جزو واجبات است از اینرو ضرورت دارد سرمایهگذاری موثری در این حوزه انجام شود.
وی افزود: افرادی كه میخواهند در این بخش سرمایهگذاری كنند دولت باید دست آنان را به گرمی بفشارد و به آنان كمك كند.
مقدمیفر اظهار داشت: شركتهای قوی و كارآمد حمل و نقل باید در كشور ایجاد شود تا مثل شركتهای خارجی دارای یك توان سخت افزاری مناسبی باشند.
وی عنوان كرد: این شركتها برای مثال ضمن داشتن 1000 تا 2000 دستگاه كامیون بتوانند برنامه منسجمی برای حمل و نقل داخلی و بین المللی داشته باشند.
این كارشناس حوزه حمل و نقل گفت: دولت میتواند در این بخش كمكهای مستقیم اقتصادی، وامهای كم بهره و سایر امكانات در اختیار سرمایهگذاران بگذارد تا این بخش فعال شود.
وی افزود: جدا از این جادههای كشورباید از جهات مختلف مورد رسیدگی قرار گیرد و در ضمن بایستی از ایمنی بیشتری هم برخوردار باشند.