ورود بخش خصوصی دانش بنیان به صنعت ساخت ماهواره اتفاق مباركی است
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ورود بخش خصوصی دانش بنیان كشور به صنعت ساخت ماهواره یك اتفاق مهم و مباركی است.
حسن سالاریه در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: برای توسعه صنعت فضایی جهت افزایش سرعت، كیفیت و همینطور بكارگری نخبگان به صورت گسترده به توسعه بخش خصوصی یا زیست بوم فضایی كشور در حوزه خصوصی نیاز است.
وی همچنین اظهار داشت: ماهوارههای كوثر و هدهد ساخت بخش خصوصی دانش بنیان كشور بامداد سهشنبه پانزدهم آبان ماه سال جاری ساعت 2:49 دقیقه به فضا پرتاب شد و در مدار قرار گرفت.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت :ماهواره كوثری ماهواره سنجشی و ماهواره هدهد ماهواره تحقیقاتی كوچك است.
وی در ادامه افزود: این دو ماهواره هر یك ماموریتهای خاص خود را دارند.
سالاری اظهار داشت: ماهواره كوثر برای تصویربرداری در طیف رنگی و ان آر آی برای حوزههای مختلف كشاورزی، نقشه برداری، منابع آبی و محیط زیست استفاده میشود.
وی خاطرنشان كرد: تصویربرداری ماهواره كوثر 4 متر است.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: هدهد هم یك ماهواره كوچك مخابراتی است و برای استفاده در بحثهای مربوط به اینترنت اشیا یا آی او تی كه امكان ارسال و دریافت داده در حجم پایین را دارد.
وی افزود: هدهد یك ماهواره تحقیقاتی است و به یك معنا جنبه تحقیقاتی این ماهواره بیشتر است.
سالاریه اذعان كرد: ماهواره هدهد با تست و عملكرد درست خود میتواند در قالب منظومههای ماهوارهای قرار گیرد و حجم زیادی ازداده های ایستگاههای زمینی كوچك را از جاهای مختلف جمع آوری و به یك دیتا سنتری برای بحث های مدیریت و تصمیم گیری در شرایط بحران ،شرایط اضطرار و نظایر این منتقل كند.
وی بیان داشت: مهمترین بعد این پروژهها ورود بخش خصوصی دانش بنیان ایران به صنعت ساخت ماهواره است.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: صنعت فضایی یك صنعت رو به رشد در دنیاست و بسیاری از كشورها با شتاب هرچه بیشتر به امر سرمایهگذاری در این حوزه مشغول هستند.
وی افزود: یكی از مهمترین دلایل سرمایهگذاری در صنعت فضایی هم آورده اقتصادی بالایی كه این صنعت میتواند داشته باشد.