شهروندان از كلیك برروی لینك‌های ناشناس خودداری كنند

یك كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات از شهروندان خواست به هیچ وجه بر روی پیامك‌ها و تبلیغات حاوی لینك كلیك نكنند.

پویا پوراعظم در برنامه هشت صبح رادیو اقتصاد افزود: افراد سودجو در شبكه‌های اجتماعی و همچنین با ارسال پیامك با عناوین فریبنده سعی در جلب اعتماد و كلاهبرداری از شهروندان را دارند.

وی همچنین اظهار داشت: متاسفانه بحث بدافزارها، ویروس‌ها و نظایر این در موبایل‌های هوشمند به خصوص اندروید بسیار زیادشده است.

این كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات گفت: با توجه به فضای كه در كشور وجود دارد تعداد زیادی از كاربران فیلترشكن و وی پی ان بر روی گوشه‌های خود نصب می‌كنند و ممكن است این ابزارها ناامن و از جاهای نامعتبر و جعلی دانلود و در عین حال بدافزار باشند.

وی در ادامه افزود: كاربران برای اینكه مطمئن باشند ابزارهای كه روی گوشی های خود نصب می‌كنند بدافزار، ویروس و امثالهم نباشد و داده‌های روی گوشی‌ ها را به خطر نیندازد به طور حتم این ابزارها را از جاهای معتبر دانلود كنند.

پوراعظم در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اسكیمر یا كپی كردن كارت بانكی اظهار داشت: كاربران و به یك معنا عموم مردم برای حفظ امنیت داده‌های خود باید به یك سری نكات توجه لازم داشته باشد.

وی اذعان كرد: برای حفظ امنیت داده‌ها بخشی به خود كاربر مربوط می‌شود كه باید موارد و مسائل مربوطه را رعایت كنند.

این كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات گفت: بخشی هم اقدامات، طرح‌های امنیتی ،ارتقای امنیت سایبری و امنیت اطلاعات است كه به حوزه حاكمیت، سیستم‌های حكمرانی ،دستگاه‌ها و سازمان‌های تنظیم گر مثل بانك مركزی مربوط می‌شود.

وی افزود: اسكیمر یا كپی كردن كارت بانكی به معنای منتقل كردن تمامی اطلاعات كارت بانكی افراد از طریق سرقت اطلاعات بدون اجازه مالك كارت بانكی است.

پور اعظم اظهار داشت: شخص ،تجهیزات یا دستگاهی كه این فرآیند سرقت را انجام می دهد اسكیمر گفته می‌شود.

وی اذعان كرد: برای جلوگیری از كپی كارت بانكی یا سرقت اطلاعات كارت بانكی رعایت چند نكته ساده از سوی كاربران می‌تواند تا حد زیادی ریسك در این حوزه را كاهش دهد.

این كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات گفت: راهكار اول اینكه طبق معمول افراد كارت‌های بانكی زیادی در اختیار دارند.

وی افزود: اشخاص سعی كنند مبالغ اصلی دارایی خود را به حساب یك كارت واریز و از این كارت به صورت روزمره استفاده نكنند بلكه از كارت دیگری برای خریدهای روزانه استفاده كنند.

پوراعظم اذعان كرد: شهروندان به اندازه خرید روزمره از كارت اصلی پول به كارت بانكی دم دستی خود انتقال داده و نسبت به خرید روزانه اقدام كنند.

وی عنوان كرد: اگر این راهكار ساده از سوی كاربران رعایت شود در صورت بروز هرگونه اتفاقی اعم از كپی كردن كارت بانكی سرقت اطلاعات بانكی و امثالهم ضررهای مالی بسیار محدود خواهد بود و و در عین حال مبلغ اصلی دارایی هم به سرقت نخواهد رفت.

این كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات گفت: راهكار دیگری كه اكثر بانك‌ها هم ارائه كردند و در مورد خریدهای اینترنتی اجباری است رمز دوم پویا یا همان رمز یكبار مصرف است.

وی افزود: برای خریدهای حضوری و پای پوز هم تعدادی از بانك‌ها این قابلیت را ارائه داده اند كه حتی رمز اول هم به نوعی رمز یكبار مصرف شود.

پوراعظم بیان داشت: در حال حاضر مردم برای خرید حضوری در فروشگاه‌ها ،سوپرماركت‌ها و نظایر این از یك رمز ثابت به عنوان رمز اول استفاده می‌كنند.

وی ادامه داد: برای مثال اگر دستگاه پوز فروشگاه اسكیمر داشته باشد و بخواهد رمز را ذخیره و بعد برای سرقت سوء استفاده كنند این رمز قابل استفاده است.

این كارشناس متخصص امنیت فناوری اطلاعات گفت: برخی از بانك‌ها اپلیكیشن‌های رمزساز برای رمز اول ارائه می‌دهند از این رو افراد می‌توانند از طریق پیامك یا نصب اپلیكیشن‌های هوشمند روی موبایل رمز اول یكبار مصرف تولید و برای خرید استفاده كنند.

وی افزود: اگر رمز اول هم سرقت شود یكبار مصرف بوده و دیگر قابل استفاده ندارد.

پوراعظم یادآور شد: رعایت این راهكارهای ساده از سمت كاربران می تواند ریسك ناشی از كپی كارت بانكی یا سرقت اطلاعات بانكی را به شدت كاهش دهد.

1403/08/16
|
11:46
دسترسی سریع