یك محصول ساخت دانش بنیان در حوزه ماهواره آماده پرتاب می‌شود

یك متخصص در حوزه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره گفت: كشور برای نخستین بار یك محصول ساخت دانش بنیان در حوزه ماهواره را آماده پرتاب می‌كند.

حسین شهرابی در برنامه گذر بازار رادیو اقتصاد افزود: سابقه ساخت ماهواره در كشور وجود دارد.

وی همچنین اظهار داشت: تمام محصولاتی كه پیش از این در كشور ساخته شده محصول یك بخش دولتی اعم از دانشگاه یا سازمان دولتی بوده است.

این متخصص در حوزه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره گفت: اینكه یك شركت خصوصی به طور مستقل بخواهد سامانه ماهواره بسازند در كشور مسبوق به سابقه نبوده است.

وی افزود: طبق معمول شركت‌های دانش بنیان در ساخت اجزای ماهواره به بخش‌های دولتی كشور كمك می‌كنند اما سازنده اصلی بخش‌های ماهواره با بخش‌های دولتی بوده است.

شهرابی اظهار داشت: ماهواره‌ای كه در روز 15 آبان ماه سال جاری پرتاب می‌شود محصول دو شركت دانش بنیان داخلی است.

وی عنوان كرد: زمانی كه استارت انجام این كار توسط شركت‌های دانش بنیان زده شد شاید به تصور و باور خیلی‌ها نمی‌آمد كه بخش خصوصی بتواند به طور مستقل وارد ساخت ماهواره شود.

این متخصص در حوزه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره گفت: شركت دانش بنیان بخش خصوصی به فضل خداوند متعال وارد این مرحله شد تا جایی كه حتی توانست قرارداد پرتاب بین المللی را برای نخستین بار در كشور منعقد كند.

وی افزود: این كار هم در كشور سابقه نداشت طبق معمول اگر قراردادی هم با كشورهای دیگر بسته می‌شد یك بخش دولتی از ابتدای طراحی،ساخت و پرتاب ماهواره اغلب همه را به بخش خارجی واگذار می‌كرد.

شهرابی اظهار داشت: سرجمع 80 نفر با میانگین سنی 25 سال در طراحی، ساخت و پرتاب این ماهواره مشاركت دارند.

وی عنوان كرد: اگر كسی بر خداوند متعال توكل كند هیچ دری بر رویش بسته نیست و هیچ كار سختی برایش نشدنی نیست.

این متخصص در حوزه طراحی ،ساخت و پرتاب ماهواره گفت: مسیر توكل به خداوند اعتماد به جوانان است چراكه نیروی جوان جامعه می‌تواند كارهای سخت و به ظاهر نشدنی را به درستی انجام دهند.

وی افزود: صرف نظر از اینكه نتیجه پرتاب ماهواره آماده پرتاب حتی چند درصد هم موفق باشد به نظر پروژه مزبور موفق است چون كاری انجام شده كه رسیدن به این نقطه از نگاه خیلی ها نشدنی بوده است.

1403/08/15
|
11:17
دسترسی سریع