قطعه سازی از محورهای اصلی توسعه صنعتی در كشور است

یك كارشناس استراتژیك كسب وكار گفت: صنعت قطعه سازی به عنوان یكی از محور اصلی توسعه صنعتی در كشور قلمداد می‌شود.

محمد علیپور فلاح پسند در برنامه صفر تا صد رادیو اقتصاد افزود: از اواخر دوران دفاع مقدس تصمیم براین شد كه توسعه اقتصادی در كشور تحقق پیدا كند.

وی اظهار داشت: یكی از عرصه‌ هایی كه تصمیم گرفته شد و درست هم تصمیم گرفته شد توسعه پیدا كنند صنعت قطعه سازی در رابطه با خودروسازی بود.

این كارشناس استراتژیك كسب و كار گفت: صنعت قطعه سازی از اوایل دهه70 به شدت در مملكت مورد توجه قرار گرفت و در برنامه سوم توسعه مفصل در خصوص این صنعت بحث شد.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه در راستای توسعه صنعت قطعه سازی و خودرو سازی یك اراده و نهضت جدی در كشور شكل گرفت و این حوزه هم از رشد خوبی برخوردار شد.

علیپور فلاح پسند اظهار داشت: اگر جریان تحریم‌ها نبود قطعه سازان داخلی به راحتی می‌توانستند با بسیاری از قطعه سازان دنیا رقابت كنند.

وی عنوان كرد: صنعت قطعه سازی كشور در سه دهه گذشته رشد خوبی رو تجربه كرده و امروز حرف زیادی برای گفتن دارد.

این كارشناس استراتژیك كسب و كار گفت: متاسفانه مدیران خودروسازی در كشور درگیر یكسری عوارضی هستند كه همواره خودشان هم در این رابطه مقصر نیستند.

وی افزود: مدیران خودروسازی برای اعتلای صنعت خودروسازی در كشور اقدامات بزرگی هم از جهت نرم‌افزاری هم از جهت سیستم‌های ارتقای كیفی و همینطور در بحث تحقیق و توسعه انجام داده‌اند.

علیپور فلاح پسند بیان داشت: بطور كلی در این رابطه باید به چند نكته اساسی توجه داشت كه از حیطه مدیران خودروسازی خارج است.

وی عنوان كرد: عدم ثبات در مدیریت ارشد صنعت خودروسازی از جمله این موارد است.

این كارشناس استراتژیك كسب و كار گفت :مدیران شركت‌های اصلی خودروسازی در كشور هر چند وقت یكبار عوض می‌شوند كه متاسفانه این بحث بر كل ساختارها و سیستم‌ها تاثیر می‌گذارد.

وی افزود: اگر این وضعیت را با مدیریت ارشد صنایع خودروسازی بزرگ دنیا مقایسه كنید خواهید دید.

آنها از یك وحدت استراتژیكی برخوردارند یا افرادی در صنایع خودروسازی حضور دارند كه خودرا متعهد می‌دانند در طول 30 سال از یك استراتژی پیروی و همان استراتژی را نسل به نسل منتقل كنند.

علیپور فلاح پسند خاطرنشان كرد: عدم ثبات مدیریتی یكی از مهم‌ترین موضوعاتی كه صنعت خودروی كشور را آزار می‌دهد از این رو ضرورت ایجاب می‌كند در راستای بهبودی این وضعیت گام‌های بلندی برداشته شود.

وی عنوان كرد: نكته دوم مربوط به شاخص‌های اقتصاد كلان است كه ثبات دراین شاخص ها مثل قیمت ارز، نرخ بهره بانكی یا مباحثی كه در حوزه بازار سرمایه وجود دارد باعث می‌شود صنعتی مثل صنعت خودرو بتواند زنده بماندو رشد كند.

این كارشناس استراتژیك كسب و كار یادآورشد: متاسفانه امروز صنعتگران و تولید كنندگان در مباحث مرتبط با قتصاد كلان قدری با نبود ثبات و عدم قابلیت پیش بینی مواجه اند و این امر باعث شده صنعت خودرو نیز به شدت آسیب ببیند و آسیب پذیر باشد.

1403/08/15
|
10:38
دسترسی سریع