توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در3 میلیون هكتار از اراضی كشاورزی كشور

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در سطح 3 میلیون و 100 هزار هكتار از اراضی آبی كشاورزی كشور خبر داد.

فریبرز عباسی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: از این میزان توسعه سامانه‌های نوین آبیاری یك میلیون هكتار مربوط به روش‌های آبیاری موضعی بوده است.

وی ضمن اشاره به تجربه 30 ساله اجرای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در كشور اظهار داشت: این سامانه‌ها شامل انواع روش‌های آبیاری بارانی، انواع روش‌های آبیاری موضعی و همینطور روش‌های آبیاری كم فشار است.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی گفت: ازانواع روش‌های آبیاری موضعی می توان به روش آبیاری تیپ، قطره‌ای سطحی و قطره‌ای زیر سطحی اشاره كرد كه همه این‌ها نیاز به فیلتراسیون دارند.

وی در ادامه افزود فیلتراسیون وظیفه تصفیه ناخالصی و ذرات معلق آب آبیاری از قبیل ماسه، سیلت، ذرات ریز معدنی، جلبك و ... را دارد.

عباسی اظهار داشت: كاربرد ایستگاه فیلتراسیون آبیاری محافظت از اجزای سیستم آبیاری از قبیل پمپ‌ها، خطوط لوله، شیرآلات، آبپاش‌ها، قطره چكان‌ها و غیره در مقابل گرفتگی، سایش و رسوب است.

وی عنوان كرد: ایران در یك منطقه خشك و نیمه خشك واقع شده و در ضمن منابع آبی این كشور بسیار محدود است.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی گفت: جدا از محدودیت منابع آبی در خیلی از مناطق كشور كیفیت آب بسیار پایین است.

وی افزود: بطور كلی در روش آبیاری موضعی آب باید از درجه خلوص بالاتری برخوردار باشد.

عباسی خاطرنشان كرد: املاحی كه وارد سامانه‌های آبیاری موضعی می‌شوند این املاح باید با فیلتراسیون به حداقل ممكن برسد تا از گرفتگی قطره چكان‌ها و بروز مشكلات دیگر در تجهیزات مورد استفاده این روش آبیاری جلوگیری شود.

وی با بیان اینكه فیلتراسیون از دیرباز در ایران مرسوم بوده است، اظهار داشت: بیشتر این فیلترها توری و دیسكی بوده و درعین حال هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری فیلترها بالا و همینطور فضای زیادی را اشغال می‌كردند.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی گفت: نسل جدیدی از فیلترها در 5 سال اخیر وارد بازار شده كه به این نوع فیلترها اسكرین گفته می‌شود.

وی افزود: فیلترهای اسكرین در بسته‌های جدیدی ارائه می شوند كه هم فضای خیلی كمی رااشغال می‌كنند و هم هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری این‌ها به مراتب كمتراست و در ضمن خود شوینده هستند.

عباسی بیان داشت: این نوع فیلترها با كمك شركت‌های دانش بنیان و صنعتگران داخلی بومی‌سازی و در حال تولید است.

وی ادامه داد: در حال حاضر از فیلترهای اسكرین در كشور استفاده می‌شود.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی یادآور شد: این فیلترها قادرند حتی آب‌های با كیفیت پایین را تصفیه و برای سیستم‌های آبیاری موضعی قابل استفاده كنند.

1403/08/12
|
13:58
دسترسی سریع