رهیافت شنبه الی چهارشنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

كشاورزی دانش‌بنیان، همواركننده مسیر امنیت غذایی و تجارت پایدار

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی اظهار كرد: برای كشاورزی بهره‌ور و دانش‌بنیان باید به دانش و فناوری كشاورزی متكی شویم. اگر همچنان به كشاورزی سنتی تكیه كنیم، به بهره‌وری دست نخواهیم یافت.


اكبر فتحی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با اشاره به نتایج یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با محوریت امنیت غذایی؛ كشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر گفت: مشكل اصلی بخش كشاورزی، كمبود دانش نیست بلكه عدم استفاده از آن است.

وی افزود: ما مراكز تحقیقاتی و دانشگاهی قوی‌ای داریم كه دانش لازم را تولید كرده‌اند، اما نكته اصلی این است كه چگونه بهره‌برداران بخش كشاورزی این دانش را بپذیرند و در واحدهای تولیدی خود به كار گیرند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی بیان كرد: این مشكل در واحدهای بزرگ كمتر دیده می‌شود، اما در واحدهای كوچك روستایی باید راهكارهایی برای پذیرش دانش توسط كشاورزان پیدا كنیم.

فتحی تصریح كرد: رسالت اصلی ما در تامین امنیت غذایی است كه وزارتخانه با بخش خصوصی آن را راهبری می‌كند. البته امنیت غذایی فقط در تولید نیست بلكه تجارت، سلامت محصولات در كنار خود دارد.
به گفته وی، امنیت غذایی اركانی دارد كه تولید، تجارت، مصرف، دسترسی به غذا، سلامت غذایی و تاب‌آوری در منابعی كه مورد استفاده قرار می‌گیرد را در بر می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی با تأكید براینكه باید ضمن توجه به تولید به تجارت هم توجه كنیم، افزود: باید مدیریت درستی برای تجارت محصولات كشاورزی داشته باشیم.

فتحی بر توسعه كشاورزی قراردادی و تولید محصولات صادرات محور تاكید كرد و افزود: برای رفع چالش های حوزه صادرات بخش كشاورزی نیاز به برنامه ریزی صادراتی داریم تا صادرات این محصولات به طور منظم انجام شود.

وی پایین بودن ضریب نفوذ دانش در بخش كشاورزی را از مشكلات موجود دانست و گفت: این مشكل به تولید دانش در كشور برنمی‌گردد بلكه باید برای دانش‌پذیر شدن بخش كشاوری چاره‌اندیشی كنیم و روش‌هایی را اتخاذ كنیم تا تولیدكنندگان دانش را در واحدهای تولیدی كوچك روستایی خود بكار بگیرند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به ارتباط اقتصاد مقاومتی و موثر بودن آن در بخش كشاورزی گفت: در اقتصاد مقاومتی بر منابع داخلی تكیه می‌شود و البته نباید از صادرات هم غافل شد چرا كه می‌توان مازاد مصرف را صادر كرد و محصولات صادر محور را تولید كرد.
فتحی خواستار تعامل صادركنندگان و كشاورزان برای رونق هرچه بیشتر صادرات محصولات كشاورزی و تولید محصولات باكیفیت و با استانداردهای لازم برای كشور خواهد شد و به بهبود تراز تجاری كشور كمك خواهد كرد.

وی یاداور شد: بخش كشاورزی استعدادی است كه می‌توان از آن در صادرات غیرنفتی استفاده كرد و این ظرفیت ملی را علی‌رغم محدودیت‌هایی نظیر كمبود آب و خاك و كاستی‌هایی كه دارد را باید مورد توجه قرار داد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد كشاورزی تأكید كرد: بررسی موضوعاتی از قبیل بهینه‌سازی تولیدات كشاورزی، استفاده از فناوری‌های نوین، تقویت زنجیره تأمین غذا و راهكارهای مقابله با تحریم‌ها مهمترین موضوعاتی است كه طی برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی با محوریت كشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر به آن پرداخته شد.

1403/12/21
|
16:06
دسترسی سریع
رهیافت