راهاندازی طرحهای جدید برای بهینهسازی مصرف آب در ایران
سخنگوی صنعت آب مهمترین اقدام وزارت نیرو را شناسایی و كنترل مصرفكنندگان پرمصرف آب دانست و گفت: این امر در راستای دستیابی به بهرهوری بالاتر از منابع آبی كشور و همچنین جلوگیری از هدررفت آب انجام میشود.
عیسی بزرگزاده در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد اظهار كرد: مصرف آب كشور 94 میلیارد متر مكعب از 103 میلیارد متر مكعب ذخایر آبی كشور است كه بیش از 90 درصد از ذهیر را برداشت میكنیم.
وی افزود: در حالی كه این مصرف باید به نصف این میزان برسد ما از پیكرههای آبی كشورمان كاسته از محیط زیست برداشت میكنیم تا مصرف كنیم.
سخنگوی صنعت آب اظهار كرد: این مصرف در حوزه كشاورزی و پس از آن مصرف خانگی بیشتر دیده میشود. این شرایط مطلوب نیست و باید سبك مصرف در هر دو وجه تغییر كند.
بزرگزاده تأكید كرد: ما براساس اقلیم و نیازهای آبیمان معیارهایی را تعریف كردهایم و پرمصرف یا بدمصرف را معرفی میكنیم.
وی با اشاره به الگوی مصرف آب در حوزه كشاورزی اظهار كرد: در بخش كشاورزی سطح محصولات راهبردی كشاورزی باید مطابق با الگوی كشت بهینه باشد.
سخنگوی صنعت آب در زمینه بهینهسازی مصرف آب و كنترل بهرهبرداریهای غیربهرهور گفت: یكی از مهمترین اقداماتی كه وزارت نیرو در نظر دارد، شناسایی و كنترل مصرفكنندگان پرمصرف است. چرا كه بدمصرفها باید هزینه مصرف بالای خود را بپردازند.
بزرگزاده اظهار كرد: این اقدام در راستای دستیابی به بهرهوری بالاتر از منابع آبی كشور و همچنین جلوگیری از هدررفت آب است.
وی درخصوص نصب كنتور شمارشگر در شبكه آبرسانی شهری و روستایی گفت: با نصب كنتور بر روی همه چاه های بخش كشاورزی میتوان میزان آب مصرفی را طبق پروانه صادر شده محاسبه كرد.
سخنگوی صنعت آب همچنین به برنامه وزارت نیرو برای ایجاد بازار گواهی صرفهجویی آب اشاره كرد و افزود: در این طرح، مصرفكنندگان میتوانند با خرید گواهیهای صرفهجویی آب، بخشی از نیاز آبی خود را تأمین كنند.
بزرگزاده در ادامه بر نصب كنتورهای جدید و ابزارهای دقیقسنجی تأكید كرد و گفت: با نصب این تجهیزات، قادر خواهیم بود كه مصرف آب را بهطور دقیقتر اندازهگیری میكند در نتیجه اقدامات لازم برای بهینهسازی مصرف را بهطور مؤثرتری اجرا كنیم.