سید محسن طباطبایی مزدآبادی: لزوم رفع مشكلات تاكسیهای شهری و توسعه فناوریهای حملونقل هوشمند در كشور
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به لزوم توجه به حمل و نقل شهری گفت: توسعه فناوریهای حملونقل شهری و تاكسیها بهعنوان یكی از عوامل كلیدی در بهبود كیفیت زندگی شهری مطرح میشود و مدیریت شهری با اتخاذ سیاستها و ارائه مشوقهای مالی، باید تاكسیها كمك كرده تا علاوه بر تسهیل روند برقیسازی دیگر موانع را رفع كند.
سید محسن طباطبایی مزدآبادی در برنامه روزیٍنو رادیو اقتصاد افزود: بسیاری از كشورهای پیشرو در این زمینه با حمایتهای دولتی و اتخاذ سیاستهای هوشمندانه توانستهاند به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا كنند.
وی با یبان اینكه بهرهگیری از این تجربههای موفق میتواند الگویی برای كشور ما باشد، ادامه داد: در ژاپن رانندگان علاوه بر پوشش رسمی دارای حقوق و مزایا به همراه بیمه سلامت هستند و با آموزش مستمر و نظارتی كه بر رفتار و عملكردشان میشودمیزان رضایتمندی را افزایش دادهاند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به تجربه كشور آلمان در حوزه تاكسیرانی اشاره كرد و گفت: در آلمان با جایگزینی تاكسیهای دیزلی با نمونههای برقی به تاكسیرانی اهمیت داده شده و به این منظور، یارانه خرید برای تاكسیهای برقی ارائه شدهاست. همچنین میتوان به تجربه توسعه حمل و نقل شهری در هلند، آمریكا و... نیز اشاره كرد.
طباطبایی تصریح كرد: دادن تسهیلات به تاكسیها و فراهم كردن فضای مناسب برای اشتغال موجب ایجاد اعتماد اجتماعی و بالا بردن رضایت مردمی میشود.
وی تأكید كرد: تجربه كشورهای پیشرو در توسعه ساختار تاكسیرانی نشان میدهد كه تركیبی از حمایتهای مالی، توسعه زیرساختها و سیاستهای محدودكننده برای خودروهای فرسوده میتواند محرك قدرتمندی برای گذار به سمت حمل و نقل پایدار باشد.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به نقش مهم دولتها در این موضوع اشاره كرد و گفت: دولتها با ایجاد شرایط مطلوب و تشویق بخش خصوصی میتوانند نقش كلیدی در موفقیت و گسترش تاكسیرانی در كشور ایفا كنند.
طباطبایی با تإكید بر رفع موانع رشد بخش خصوصی اظهار كرد: باید موانع مشاركت بخش خصوصی برداشته شود. بخش دولتی به دلیل اخذ عوارض و دریافت مباغ بالاسری امكان رشد و پیشرفت را از تاكسیها گرفتهاست در حالی كه دولت باید با پرداخت یارانه و وام كم بهره به نوسازی و گسترش این امر كمك كند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران تصریح كرد: نگاه به تاكسیرانی باید همراه با سرمایهگذاری باشد چرا كه آنها سرمایههای اجتماعی هستند.
وی افزود: مهمترین مشكلات رانندگان تاكسی را از دست رفتن شأن و جایگاه اجتماعی نسبت به گذشته، عدم درآمد متناسب برای امرار معاش، هزینه بالای تعمیر و نگهداری خودرو، وضعیت رفاهی و امنیت پایین شغلی میتوان عنوان كرد.
طباطبایی یاداور شد: اعطای تسهیلات بهسازی ناوگان و خدمات تعمیرگاهی و لوازم خودرویی، بیمه تكمیلی رایگان، كمكهای بلاعوض معیشتی و درمانی و پیگیری بیمه تامین اجتماعی تاكسیرانان از جمله اقداماتی است كه میتواند به بهبود وضعیت تاكسیرانان كمك كند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران یادآور شد: توسعه فناوریهای حملونقل هوشمند همچنان نقش مهمی در بهبود كیفیت زندگی شهری دارد. تاكسیهای برقی با كاهش ترافیك، افزایش ایمنی و كاهش آلودگی محیط زیست، به بهبود تجربه كاربران كمك كردهاند.