بانك مركزی با ایجاد قوانین به توسعه لیزینگها كمك میكند
مدیر اداره مجوزهای بانكی بانك مركزی گفت: بانك مركزی با ایجاد قوانین به توسعه لیزینگها (اشخاص تحت نظارت) كمك میكند.
سید جلال سیدی در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد اظهار داشت: لیزینگ یك ابزار تامین مالی است كه مزایایی همچون تسهیل در ارائه تسهیلات، امكان تامین مالی بلندمدت و كاهش فرآیند اداری و مدت انتظار دریافت تسهیلات از مهمترین موارد آن است.
وی با اشاره به اینكه امروز یكی از مهمترین مسائل مورد بررسی در صنعت لیزینگ به بحث قانونگذاری و تدوین قوانین توسعهای این صنعت بازمیگردد افزود: طبق قانون بانك مركزی مصوب 11 آذرماه 1402 لیزینگها اشخاص تحت نظارت بانك مركزی نام گرفتند كه به انجام عملیات یا ارائه خدمات بانكی و ارائه ابزارهای پرداخت، اشتغال دارند و تشخیص مصادیق آن، مقررات گذاری و رگولاتوری آن بر عهده بانك مركزی است.
مدیر اداره مجوزهای بانكی بانك مركزی تصریح كرد: ابزارهای لیزینگ صرفاً شامل دو قرارداد اجاره به شرط تملیك و فروش اقساطی است كه آن هم با محدودیتهای زیادی روبهرو است. نقش لیزینگ تسهیلگری بوده و پیامد ضد تورمی به همراه دارد؛ چراكه منابع به تولیدكنندگان تزریق میشود و موجب اشتغالزایی در هر حوزه تولیدی خواهد شد.
سیدی خاطرنشان كرد: بانك مركزی این امكان را برای تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی ملزم به اخذ مجوزهای مصوب هیأت مقررات زدایی و بهبود محیط كسب و كار فراهم نموده است تا از طریق اخذ كد پیگیری بر روی درگاه ملی مجوزها نسبت به دریافت شنا سه یكتای مجوزهای قدیمی خود اقدام نمایند.
وی ادامه داد: امروزه در كشورهای پیشرفته حدود یكسوم تامین مالی بخشخصوصی از طریق لیزینگ انجام میشود و در ایران نیز با نیم قرن تجربه حدود 62 شركت لیزینگ فعال در كشور وجود دارد كه بسیاری از آنها فعالیت مشابهی دارند و تنوع فعالیت این شركتها كم است.
مدیر اداره مجوزهای بانكی بانك مركزی با اشاره به مشكلات پیش رو سرمایهگذاری در لیزینگ گفت: بانك مركزی نقش نهاد ناظر را برعهده دارد و در صورتی از سرمایهگذار حمایت میكند كه او با شركتهای دارای مجوز و نشان همكاری كردهاست.
سیدی ادامه داد: بنگاههایی كه فروش اقساطی انجام میدهند تحت نظر بانك مركزی نیستند و این موضوع ممكن است برای سرمایهگذار ایجاد مشكل كند.
وی خاطرنشان كرد: بانك مركزی پس از بررسی هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط كسب و كار در صورت احراز شرایط، مجوزهای الكترونیكی را صادر میكند و این نظارت در مرحله قبل از تایید و در زمان فعالیت وجود دارد.