لزوم تسریع در اجرای ماده 169 مكررقانون مالیاتهای مستقیم در كشور
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی بر ضرورت تسریع در اجرای ماده 169 مكرر قانون مالیاتهای مستقیم در كشور تاكید كرد.
محمد قانع پسند فومنی در برنامه میز اقتصاد افزود: ماده 169 مكرر قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به اشخاص ثالثی كه دادههای معاملات، هویت و دارایی های مودیان و مردم را در اختیار دارند.
وی همچنین اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی دو قسم داده كلی را دریافت میكند یكسری دادههای كه خود افراد و مودیان مالیاتی در اختیار سازمان قرار می دهند كه این ذیل ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم است.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: دادههای كه از سمت اشخاص ثالث مثل بانك مركزی، سازمان ثبت اسناد و املاك و ثبت احوال دریافت میشود این ذیل ماده 169 مكرر قانون مالیات مالیاتهای مستقیم است.
وی افزود: قانون سازمان امور مالیاتی را مكلف به راه اندازی پایگاه داده متمركز و بقیه دستگاهها را موظف به دادن داده مورد نیاز به این سازمان كرده است.
قانع پسند فومنی اظهار داشت :این فرآیند طبق قانون از سال 1394 در كشور آغاز شده است.
وی عنوان كرد: چنین تبادلی در عمل نیازمند وجود دادههای متقن و تمیز در دستگاهها بوده كه در برخی مواقع این تبادل با مشكلاتی مواجه است.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: امروز تبادل داده در وضعیت مناسبی قرار دارد اما تا رسیدن به نقطه ایدهآل خیلی راه مانده است.
وی افزود: كشور به چنین وضعیت میبایست در سال چهارم یا پنجم اجرای این قانون دست پیدا میكرد.
قانع پسند فومنی بیان داشت: تبادل داده بیش از 100 دستگاه مختلف با هم كار آسانی نیست ولی حداكثر 3 تا 4 سال وقت برای این كار كافی بود كه متاسفانه به درازا كشیده شد.
وی عنوان كرد: مشكل عمده در این ارتباط نحوه تولید داده در دستگاهها و بخشی هم متاسفانه نبود اراده دستگاهها در تبادل داده است.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: با توجه به وابستگی خیلی زیادی كه دولت به درآمدهای مالیاتی پیدا كرد دولتها در این زمینه خیلی جدیت بیشتری به خرج دادند.
وی افزود: خوشبختانه با آغاز به كار دولت چهاردهم اشراف، تسلط و پیگیری مجدانه شخص رئیس جمهور دراین زمینه موجب شد بحث تبادل دادهها شتاب جدیتری به خود گیرد.