توسعه دریا محور از راهبردهای اساسی رشد اقتصادی در كشور است
یك عضو هیئت مدیره ادواری انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: توسعه دریا محور از راهبردهای اساسی رشد اقتصادی و توسعه پایدار در كشور قلمداد میشود.
پیمان مسعودزاده در برنامه آزادراه رادیو اقتصاد افزود: دریا می تواند نقطه عطفی در تاریخ ملی و در عین حال گره گشای همه مشكلات این مرز و بوم باشد.
وی اظهار داشت: توسعه صنعت دریایی در حوزه ساخت شناورها سال 1380 در كشور با وام وجوه اداره شده استارت خورد.
این عضو هیئت مدیره ادواری انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: بطور كلی میتوان اذعان كرد كه در طول 25 تا 30 سال گذشته در صنعت دریایی كشور بویژه حوزه صنعت ساخت تحول خوبی ایجاد شده است.
وی افزود: كشور از یك نگاه جزئی نگرانه در طول 25 تا 30 سال گذشته امروز به یك عزم جدی و یك نگاه كلان نگرانه در حوزه دریا رسیده است.
مسعودزاده در ادامه به ابلاغ سیاستهای كلی توسعه دریا محور در سال 1402 اشاره كرد و اظهار داشت: سیزده و نیم ماه از ابلاغ این سیاستها در كشور میگذرد.
وی عنوان كرد: سیاستهای كلی توسعه دریا محور دارای 9 بند است.
این عضو هیئت مدیره ادواری انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: اگر كشوربخواهد توسعه پیدا كند باید یك یا دو صنعت را به صورت محوری انتخاب و بقیه سیاستهای اجتماعی و اقتصادی حول این دو محور باشد.
وی افزود: برای هر كار توسعهای باید منابع مورد نیاز مد نظر قرار گیرد بنابراین نمیتوان كار اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی را بدون لحاظ كردن منابع مالی به سرمنزل مقصود رساند.
مسعودزاده بیان داشت: ماده 9 سیاستهای كلی توسعه دریا محور بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران بومی و محلی در طرحهای توسعهای و حمایت از فعالان اقتصادی و بنگاههای كوچك و متوسط جوامع محلی در حوزههای مختلف از جمله صیادی، كشاورزی، صنعتی و گردشگری تاكید دارد.
وی عنوان كرد: این همان بخشی كه گفته میشود اقتصاد را باید به دست مردم سپرد.
این عضو هیئت مدیره ادواری انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: بطور كلی در حوزه اقتصادهای خرد و محلی سرمایههای فراوانی و در عین حال روشهای تامین مالی زیادی نیز وجود دارد.
وی افزود: سرمایههای خرد جوامع محلی را میتوان با روشهای مختلف جمع آوری و در نهایت با این منابع سرمایهگذاری كلانی انجام داد.
مسعودزاده یادآور شد: اگر كشوربخواهد دراین حوزه حركت جهشی داشته باشد یا همانطوری كه در بند دو سیاستهای كلی توسعه دریا محور گفته شده توسعه فعالیتهای اقتصادی دریامحور و ایجاد قطبهای توسعه دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پسكرانهها به گونهای كه نرخ رشد اقتصادی در حوزه فعالیتهای دریامحور (اقتصاد دریامحور) طی 10سال همواره حداقل دو برابر نرخ رشد اقتصادی كشور باشد بدون شك تحقق این مهم نیازمند سرمایهگذاریهای بیرونی و مشاركت منطقهای است.