همتراز با بهبود عرضه در حوزه گردشگری باید بخش تقاضا هم تحریك شود

عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری گفت: ضرورت دارد همتراز با بهبود طرف عرضه در حوزه گردشگری بخش تقاضا هم در مملكت تحریك و تقویت شود.

ارشك مسائلی در برنامه سفر تا صنعت رادیو اقتصاد افزود: گردشگری جزو بخش خدمات است و بخش‌های خدمات تقاضا محور هستند.

وی همچنین اظهار داشت: كارت‌های اعتباری هم برای گردشگران ورودی ازخارج به كشور و هم برای گردشگران داخل استفاده می‌شود.

این عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری گفت: قسمت اول استفاده از تسهیلات بانكی، ارزی و مالی در جهت تسهیل امور پولی و انجام پرداخت‌ ها برای گردشگران خارجی در مدت اقامت صادر می‌شود.

وی افزود :كارت‌های اعتباری كه در اختیار گردشگران داخلی قرار می‌گیرد این كارت‌ها بیشتر به صورت سفر كارت است.

مسائل اذعان كرد: شرایط اقتصادی كه هم اكنون خانوارهای ایرانی دارند بتوانند از این كارت‌ها استفاده كنند یعنی در اصل سفر خود را به صورت اقساطی ودر قالب كارت‌های اعتباری انجام دهند.

وی با بیان اینكه در حال حاضر یك شرایط نیمه جنگی در كشور وجود دارد، اظهار داشت: كارت‌های اعتباری خارجی ابزار مناسبی برای ورود گردشگر است اما قبل از هر چیز یك سری پارامترهای دیگری باید باشدتا گردشگر بخواهد ورود پیدا كند.

عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری گفت: متاسفانه در شرایط فعلی چنین پارامترهای وجود ندارد به همین سبب اگر تمركز بر روی گردشگری داخلی باشد خیلی بهتر است.

وی افزود :بطور كلی در گردشگری دو بخش عرضه و تقاضا وجود دارد.

مسائلی بیان داشت: بخش عرضه متشكل از زنجیره‌های مختلف است و در قالب 8 تا 10 دسته طبقه‌بندی می‌شود.

وی عنوان كرد: برای مثال زنجیره‌های اقامتگاهی اعم از هتل و بوم گردی‌ ،زنجیره حمل و نقل اعم از ریلی، زمینی، دریایی و هوایی، مراكز تفریحی و بسیاری موارد دیگر همه و همه زنجیره عرضه را در حوزه گردشگری تشكیل می‌دهند.

این عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری گفت: بخش تقاضا نیاز به این دارد كه خانوارهای ایرانی از لحاظ قدرت مالی شرایطی برای آنان ایجاد شود كه بتوانند در این حوزه تقاضا داشته باشند.

وی افزود: گردشگری جزو بخش خدمات است و بخش‌های خدمات تقاضا محور هستند بنابراین بدون در نظر گرفتن بحث تقاضا برای مثال نسبت به هتل سازی و موارد دیگر در كشور اقدام شود توفیق چندانی حاصل نخواهد شد.

مسائلی بیان داشت: این در حالیكه اگربخش تقاضا وجود نداشته باشد در طرف عرضه یك سری ساختمان یا بخش‌های مختلفی مثل هتل خواهیم داشت كه ضریب اشغال بسیار پایین و پایین بودن ضریب اشغال خود باعث می‌شود این مراكز اقامتی سودآور نباشند و نتوانند تسهیلات گرفته شده از سیستم بانكی را بازپرداخت كنند.

وی عنوان كرد: ضرورت دارد همتراز با بهبود طرف عرضه بخش تقاضا را هم تحریك شود.

عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری گفت: این بحث از چه زاویه‌ای مورد توجه قرار می‌گیرد در پاسخ باید گفت ازمنظر دوره دوم تحریم‌های آمریكا علیه ایران كه از سال 1396 به بعد آغاز شده است.

وی افزود: اگر سال 1389 تا 1392 را دوره اول تحریم‌ها در دهه 90 و از سال 1396 به بعد را تحریم‌های دوره دوم بنامیم در این دوره دوم تحریم‌ها در اصل قدرت اقتصادی خانوارها یا برابری قدرت خرید خانوارها به شدت كاهش پیدا كرده است.

مسائلی اذعان كرد: برای مثال كسانی كه خانه ندارند40 تا50 درصد بودجه خودرا برای مسكن، اجاره مسكن و موارد دیگر اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: خانواده‌ها در این شرایط بد اقتصادی از یك سری كالاهای غیر ضروری مثل گردشگری ،فرهنگ كالاهای آموزشی و بسیار موارد انصراف داده‌اند.

عضو هیئت علمی پژوهشكده گردشگری یادآور شد: این نشان می‌دهد كه بخش عمده‌ای از قدرت خرید خانوارها به موارد ضروری زندگی مثل مسكن، خوراك، پوشاك، آب و برق اختصاص یافته تا مسائل دیگر!!!

1403/08/16
|
14:53
دسترسی سریع