مناطق فرسوده از توسعه و پیشرفت شهری جا ماندند

مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران گفت: مناطق بافت‌های فرسوده در كشور به دلایل مختلف از توسعه و پیشرفت شهری جا مانده‌اند ازاینرو می‌طلبد با سازوكارهای مشخص این عقب ماندگی به سرعت جبران شود.

محمد آیینی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: این در حالیكه ساخت مسكن در بافت‌های فرسوده در مقایسه با سایر اشكال ساخت مسكن دارای مزیت نسبی است.

وی همچنین با بیان اینكه در بافت‌های فرسوده خدمات وجود دارد، اظهار داشت: این بافت‌ها در مراكز شهرها واقع شده‌اند.

مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران گفت: محلات دارای بافت فرسوده هویت دارند و در عین حال از خدمات زیربنایی و روبنایی كاملی بهره‌مند هستند.

وی در ادامه افزود: بطور كلی در مناطق بافت‌های فرسوده مسجد، درمانگاه، آتش نشانی، كلانتری، مدرسه و بسیاری موارد دیگر وجود دارد.

آیینی اظهار داشت: در بافت‌های فرسوده واحدهای مسكونی ناپایداری وجود داردو این واحدهای قدیمی و فرسوده در مقابل حوادث غیر مترقبه مثل زلزله مقاومت چندانی ندارند و بسیار آسیب پذیرند.

وی اذعان كرد: این مزیت‌ها فرصتی را فراهم می‌كند كه هم بتوان مسكن را تامین كردو هم خانه‌های ناپایدار را در بافت‌های فرسوده پایدار كرد.

مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران گفت: نگاه دولت با توجه به مزیتی كه در بافت‌های فرسوده وجود دارد اینكه این بافت‌ها احیا و دوباره حیات شهری و اقتصاد شهری به این مناطق بازگردد.

وی افزود: مسعود پزشكان رئیس جمهور در آیین تقدیم لایحه بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی به دو نكته در حوزه مسكن تاكید كردندكه یكی بافت فرسوده و دیگری مسكن كم درآمدها بود.

آیینی بیان داشت: جدا از این برنامه هفتم توسعه هم ظرفیت‌های حمایتی قابل توجهی برای احیای بافت‌های فرسوده در سطح كشور دیده است.

وی عنوان كرد: مناطق فرسوده به دلایل مختلفی از پیشرفت و توسعه شهری جا مانده اندو این موضوع بر كسی پوشیده نیست.

مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران گفت: این عقب ماندگی و همینطور تبعیضی كه هم درمیزان پایداری مسكن و هم در میزان برخورداری از خدمات در مقایسه با سایر محلات و مناطق شهری وجود دارد باید به نحوی جبران شود.

وی افزود: برنامه هفتم توسعه به دنبال اینكه با یكسری از مشوق‌ها و حمایت‌ها این فاصله‌ها را كم كند.

آیینی بیان داشت: یكی از موضوعاتی كه می‌تواند به این محلات رونق دهد و به یك معناحیات شهری، اقتصاد شهری و همینطور سرمایه را دوباره به این مناطق برگرداند برخورداری از امتیازات و حمایت‌های مناطق محروم و كمتر توسعه یافته است.

وی اذعان كرد: واحدهای احداثی جدید در بافت‌های فرسوده در حوزه صنایع محلی، گردشگری ،ورزشی آموزشی و فرهنگی در بخش‌های انتفاعی باید برخوردار از تمامی امتیازات و حمایت‌های مناطق محروم و كمتر توسعه یافته باشند.

مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران گفت: احداث این واحدها باعث رونق، تحریك و توسعه در محلات دارای بافت‌های فرسوده می‌شود.

وی افزود: جدا از این برای محلات درآمد ایجاد كرده و به تبع سرانه درآمد مردم نیز بالا می رود.

آیینی یادآور شد: فهرست بلند بالایی از حمایت‌ها، تسهیلات و مشوق‌ها برای مناطق محروم و كمتر توسعه یافته كشور در نظر گرفته شده تا این مناطق با بهره‌مندی از این امتیازات بتوانند خود را به قافله توسعه و پیشرفت برسانند.

1403/08/16
|
08:46
دسترسی سریع