علی بنیادی نائینی روش‌های تأمین مالی از صنعت بیمه برای رشد اقتصاد

معاون طرح و برنامه بیمه مركزی ایران با بیان روش‌هایی برای تأمین مالی از صنعت بیمه برای رشد اقتصاد، راهكارهایی هم برای مهار تورم ارائه كرد.

1402/02/05
|
10:37
|

علی بنیادی نائینی در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با كارگزاران كشور تأكید كردند، اگر رشد اقتصادی مدنظر است، نباید به وسیله تورم به آن لطمه وارد شود. بیمه هم صنعتی است كه از دو جهت می‌تواند به رشد اقتصادی كمك كند یكی اینكه خود صنعت بیمه در امر تولید وارد شود و موانع تولید را رفع كند. مشاوره، مدیریت، مدیریت ریسك و بیمه‌نامه كیفیت، بیمه‌نامه مسئولیت و بیمه‌نامه اعتبار برای تولیدكننده ایجاد كند كه تولیدكننده با استفاده از بیمه‌نامه‌ها بتواند ضمانت‌نامه برای دریافت تسهیلات داشته باشد و در واقع بیمه دماسنجی برای طراحی ابزارهایی است كه در خدمت تولید و كمك به سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد.

معاون طرح و برنامه بیمه مركزی ایران در مورد روش‌های تحقق شعار سال در رادیو اقتصاد گفت: در صنعت بیمه با وجود اینكه نرخ‌های بیمه توسط شركت‌ها تعیین می‌شود اما در بیمه شخص ثالث، نرخ بیمه‌نامه به پیروی از نرخ دیه تعیین می‌شود و گرچه نرخ دیه در سال جاری نسبت به سال قبل 50 درصد رشد كرد اما نرخ بیمه‌نامه‌های شخص ثالث با 30 درصد افزایش همراه شد و هدف این بود كه با این سیاست‌گذاری به آحادمردم و اقشار ضعیف جامعه كنیم و در جلسات شورای عالی بیمه در 2 روز آخر سال این تصمیم گرفته شد.

بنیادی نائینی در مورد مهار تورم از محل كنترل رشد نقدینگی افزود: در صنعت بیمه، از طریق جمع كردن اعتبارات خرد در اختیار مردم و با ابزارهایی از جمله توسعه بیمه‌های زندگی صورت می‌گیرد و در دنیا با جمع‌آوری اعتبارات خرد با ابزار بیمه زندگی با هدف تأمین آتیه برای مردم و تزریق این منابع به سرمایه‌گذاری مولد انجام می‌شود اما در كشور ما اقبال مردم به بیمه زندگی زیاد نیست و این به خاطر شرایط تورمی است. اگر بیمه‌های زندگی متصل به دارایی‌های مالی مانند صندوق سرمایه‌گذاری طلا باشد بیمه می‌تواند پول مردم را دریافت كرده و در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری كند. همچنین با سرمایه‌گذاری مولد و متصل به صندوق‌های طلا اعتبارات خرد را در بخش مولد اقتصاد سرمایه‌گذاری می‌كند.

معاون طرح و برنامه بیمه مركزی ایران با بیان اینكه صنعت بیمه شامل بیمه مركزی و شركت‌های بیمه‌ای در سال قبل حدود 40 هزار میلیارد تومان در اقتصاد كشور سرمایه‌گذاری كردند.این مهم را در كنار وظیفه ذاتی صنعت بیمه، طراحی بیمه‌های كیفیت محصول برای كمك به ارتقای استانداردهای تولید همچنین طراحی بیمه مسئولیت و بیمه‌نامه‌های شركـت‌های دانش‌بنیان دانست.

وی یكی از روش‌های مهار تورم را كاهش سرعت گردش پول و كنترل رشد نقدینگی دانست كه از جلوگیری جهش قیمت‌ها در بازار دارایی‌هایی مانند مسكن و همچنین كنترل انتظارات مردم بوجود می آید و از طرفی با توسعه بیمه‌های زندگی می‌توان سرمایه‌گذاری شركت‌های بیمه را در مسیر مولد بیشتر كرد.

معاون طرح و برنامه بیمه مركزی ایران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه 97 افزود: این آیین‌نامه ناظر بر این است كه سرمایه‌گذاری‌های صنعت بیمه را به بخش مولد سوق دهیم. البته در كنار سرمایه‌گذاری مولد باید در بخش مسكن هم سرمایه‌گذاری شود كه اگر یك شركت بیمه‌ای شركت پتروشیمی را تحت پوشش بیمه قرار می‌دهد و اگر دچار خسارت شد بتواند تأمین مالی انجام دهد. همچنین روش‌های تأمین مالی جمعی انجام دهد. در سال گذشته مجوز انتشار اوراق بیمه اتكایی از سوی بیمه مركزی صادر شد و امسال 2-3 شركت اعلام آمادگی كردند كه اوراق اتكایی را از طریق بازار سرمایه منتشر كنند و در واقع بخشی از ریسك در صنعت بیمه را به بازار سرمایه منتقل كنند و این هم یكی از روش‌های تأمین مالی مشترك بین بازار سرمایه و بیمه است.

معاون طرح و برنامه بیمه مركزی ایران در مورد راه‌های تحقق رشد اقتصادی اظهار داشت: اولاً‌ باید رفع موانع تولید صورت گیرد و با طراحی بیمه‌نامه‌های تخصصی مسئولیت مهندسی و مشاوره‌های فنی و شناسایی ریسك‌های بیمه‌پذیر كه باعث تعطیل كسب و كارها شده است می‌توانیم محصولات بیمه‌ای متناسب با این ریسك‌ها طراحی كنیم. همچنین از طریق هدایت اعتبار به سمت تولید باعث افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری در بخش تولید خواهیم شد.

دسترسی سریع