وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: ایجاد اشتغال محوری ترین و اصلی ترین برنامه دولت در سال پیشرو است.
علی ربیعی در برنامه «هم اینك بهار» رادیو اقتصاد افزود: ایجاد اشتغال اولویت اصلی دولت در سال های 95 و 96 بوده و این روند در سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.
وی همچنین اظهارداشت: هرچند نتیجه اشتغال افزایی رفع بیكاری است ولی اشتغال و بیكاری دو مقوله جدا از هم هستند.
وزیرتعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: دولت به رغم تمامی تلاش ها هنوز نتوانسته بر پدیده بیكاری غلبه كند اما در زمینه ایجاد اشتغال به نسبت موفق عمل كرده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به اجرای طرح های مرتبط با بحث اشتغال از قبیل رشد فراگیر اشتغال، كاج، آموزش در محیط واقعی كار و غیره افزود: امید می رود با توجه به برنامه ریزی و ایجاد بسترسازی های لازم سال پیشرو، سال پر رونقی در بحث اشتغال افزایی در كشور باشد.
ربیعی در بخش دیگری از این مصاحبه رادیویی از تخصیص 30 هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال فراگیر و روستایی طی سال گذشته در كشور خبرداد و اظهارداشت: بیش از سه هزار میلیارد تومان طرح از این محل به بانك ها ارسال و هم اكنون در حال بررسی است.
وی همچنین از خیز بزرگ اجرای طرح اشتغال فراگیر از اردیبهشت ماه سال 97 خبر داد و گفت: نتایج این طرح در سال پیشرو به خوبی قابل رویت خواهد بود.
وزیر تعاون، كار ورفاه اجتماعی با بیان اینكه رشد اشتغال فراگیر و كاج از طرح های مورد تجربه جهانی است، افزود: خروج از بن بست ركود و رشد اقتصادی مستلزم سیاست مداخله در بازار كار است كه طرح كاج (كارانه اشتغال جوانان) با این هدف در جامعه به مرحله اجرا در آمد.
وی ادامه داد: برای ایجاد اشتغال در سال 97 با احتساب منابع اشتغال روستایی بیش از 50 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده كه از این میزان 20 هزار میلیارد تومان مربوط به طرح رشد اشتغال فراگیر است.
ربیعی گفت: این وزارتخانه جدا از اقدامات متنوع در بحث اشتغال افزایی فعالیت های زیادی طی سال های گذشته در حوزه های مختلف انجام داده است.
وی افزود: اجرای طرح بازگشت كودكان بازمانده از تحصیل به مدرسه، حمایت های اجتماعی بیشتری از معلولان، قرارگیری فقرای شهری زیر چتر بیمه، افزایش سه برابری حقوق افراد زیر پوشش كمیته امداد و بهزیستی و بسیاری موارد دیگر از جمله این عملكردهاست.
وزیر تعاون، كار ورفاه اجتماعی ضمن اشاره به نابرابری ساختاری در كشور تصریح كرد: تدوین و اجرای برنامه های توسعه در ایران به سال های دهه 40 منوط می شود.
وی به رادیو اقتصاد گفت: شروع این برنامه ها همراه با نابرابری و تحریك مهاجرت از روستا به شهر بوده است.
ربیعی افزود: جدا از این صنعتی شدن در كشور مبتنی بر مزیت های منطقه ای، روستایی و محلی نبوده و به شدت روند مهاجرت روستایی و نابرابری را در جامعه دامن زده است.
وی در ادامه یادآورشد: برای رفع نابرابری در جوامع شهری و روستایی باید برنامه ریزی معكوس و تلاش مضاعفی در سطح مملكت صورت گیرد.
برنامه «هم اینك بهار» كاری از شبكه تخصصی رادیویی اقتصاد است كه روز سه شنبه ساعت 16 به مدت 300 دقیقه با تهیه كنندگی «الهام مصطفوی» به مناسبت تحویل سال نو به روی آنتن رفت علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می توانند به سایت رادیو اقتصاد مراجعه كنند.