نائب رئیس كمیته الیاف پلی استر كشور گفت: سالانه 400 هزار تن الیاف پلی استر در ایران تولید می شود كه بخش عمده ای در داخل مصرف و بخشی روی ریل صادرات قرار می گیرد.
بهرام محمدی در برنامه « كالای ایرانی » رادیو اقتصاد افزود: الیاف مصنوعی كاربردهای بسیار متنوع و متفاوتی در صنایع مختلف از جمله نخ ریسی دارد.
وی همچنین اظهارداشت: این الیاف در كارخانجات نخ ریسی تبدیل به نخ و در صنایع گوناگون مانند تولید پارچه، موكت، فرش ، نمد، عایق رطوبتی ، خودروسازی، فیلتر های صنعتی ، مبلمان و كالبای خواب مورد استفاده قرار می گیرد.
نائب رئیس كمیته الیاف پلی استر از وجود 50 واحد فعال تولید كننده الیاف پلی استر در ایران خبرداد و گفت: سالانه 400 هزار تن در سال الیاف پلی استر در كشور تولید می شود.
وی در ادامه افزود: ایران امروز از واردات این محصول در گریدهای مختلف بی نیاز است.
محمدی یادآورشد: اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی در صنعت الیاف مصنوعی پیاده سازی شده چون نه تنها نیاز داخل تامین شده بلكه مازاد این محصول در حال صادرات است.
یك فعال در صنعت تولید نخ مصنوعی نیز در برنامه كالای ایرانی رادیو اقتصاد گفت: زمانی كه احساس شد الیاف طبیعی پاسخگوی نیاز جامعه نیست بطور طبیعی می بایست جایگزینی تعریف می شد.
حسین اخوان افزود: دانشمندان پس از مطالعات و تحقیقات فراوان پلیمرها از جمله پلی آمید،پلی استر و سایر موارد را به عنوان جایگزین مناسبی برای الیاف طبیعی تشخیص دادند.
وی همچنین اظهارداشت: انواع نخ های پلی استر شامل POY ، DTY، FDY و ATY است.
یك فعال در صنعت تولید نخ مصنوعی گفت: هم اكنون 38 كارخانه بزرگ در حال تولید انواع نخ های POY و FDY در كشور هستند.
وی در ادامه افزود: افزون بر 570 هزار تن در سال ظرفیت واحدهای مزبور است ناگفته نماند این 570 هزار تن ظرفیتی كه نخ میانگین را انتخاب كرده اند.
اخوان در خصوص نخ میانگین توضیح داد: واحدها بواسطه مشكلات عدیده در تامین مواد اولیه برای اینكه ظرفیت ها را اصلاح كنند وارد یك فرآیندی شدند برای مثال مبنا نخ 150 دنیر قرار گرفت در
صورتیكه واحد ها می توانند نخ 300 دنیررا هم تولید كنند بنابراین اگر نخ 300 دنیر بزنند این 570 هزار تن تا 900 هزار تن می تواند ظرفیت توان تولید داخلی ایران در رشته نخ های POY و FDY باشد.
وی گفت: خوراك در شرایط حاضر مشكل اساسی این واحدهاست و پتروشیمی ها هم قادر به تامین مواد اولیه نبوده از اینرو واحدها هم اكنون با 40 تا 50 درصد ظرفیت در حال كار هستند.
این فعال در صنعت تولید نخ مصنوعی افزود: نخی كه در حال حاضر در داخل تولید می شود هیچ تفاوتی با نخ های تركیه، چین و هند ندارد بلكه در گاهی مواقع به لحاظ كیفیت و استانداردنیز از نخ های خارجی بالاتر است.
برنامه «كالای ایرانی» كاری از گروه صنعت و بازرگانی شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 10 صبح به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی « لیلا امیدیگانه و حمیده رضا سلطانی » با هدف معرفی، ترویج و تبلیغ كالای ایرانی، تولید داخلی و حمایت ازتولید كنندگان داخلی و مقابله با مصرف بی رویه كالای خارجی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار میگیرد و علاقمندان میتوانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.