مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی از پرداخت مابقی مطالبات گندمكاران با تامین مالی سازمان برنامه بودجه خبر داد.
«مهندس سهراب سهرابی» مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی در گفتگو با برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد با اعلام این خبر گفت: خوشبختانه با تلاش كشاورزان و برنامه های انجام شده، میزان خرید تضمینی گندم از مرز 10میلیون و 300 تن گذشت و از استانهای خوزستان، فارس، كردستان و آذربایجان غربی، 5 استان برتر در خرید تضمینی گندم بودند.
وی در ادامه افزود: براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، 4 شاخص اصلی برای تعیین قیمت خرید تضمینی گندم و 32 محصول اساسی دیگر تعیین شده است كه باید بر اساس این چهار شاخص قیمت گذاری ها صورت گیرد. از این رو، در چند جلسه بررسی های كارشناسی انجام شد و نهایتا در روز چهارشنبه، جلسه نهایی شورا برگزار می شود تا قیمت گذاری انجام شود.
سهرابی درباره خرید تضمینی گندم در ماه های مرداد و شهریور ماه، گفت: خرید تضمینی گندم در كشور به طور معمول تا پایان مرداد ماه با سرعت بالایی ادامه دارد و بخشی از آن نیز تا 15 شهریور ماه رخ می دهد؛ و دلیل تاخیر وزارت جهاد كشاورزی این است كه اگر وزارتخانه قیمت سال آینده را اعلام كند، برخی از كشاورزان از تحویل گندم شان خودداری می كند و برای سال بعد ذخیره می كنند.
مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی با بیان اینكه اعتقاد داریم باید گندم مورد نیاز مردم را در داخل كشور تولید كنیم، ادامه داد: چاره ای نداریم جز اینكه قیمت گندم باید مناسب و اقتصادی باشد؛ چون اگر نباشد كشاورزان برای تولید محصولات دیگری از قبیل سبزی و صیفی را انتخاب می كنند و نهایتا كشور برای تامین محصولات اساسی با مشكل مواجه می شود. البته از زمانی كه شورای قیمت گذاری تشكیل شد مصوبات و ارتقاء خوبی داشتیم و قیمت های گندم عالی بوده است.
وی با تاكید بر اینكه باید به سمت خودكفایی در تولید داخل كشور بریم و برنامه های ما نیز بر همین اساس است، گفت: براساس نرخ تورمی كه امروز داریم، 22 هزار و 600 تومان كشاورزان را راضی میكند، البته اگر نرخ تورم تغییر پیدا كرد، باز هم نیاز به تغییر این رقم است. منابع تامین مالی برای پرداخت وجه گندم، در سال جاری، مشكلاتی داشت كه آخرین اطلاعات و گزارشی كه از هیات دولت داریم این است كه انشاالله تا هفته های آتی تمامی طلب كشاورزان را واریز خواهد شد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی در پایان با بیان اینكه كشورها به شكلهای مختلفی حمایت می شوند، خاطرنشان رد: بعضی از كشورها دارای سیاستهای حمایتی قیمتی هستند و یارانه مستقیم به تولید می دهند به طور مثال كشور ژاپن به ازای تولید، یارانه می دهد و دیگر برای كود، سم، ماشین آلات یارانه پرداخت نمی كند. برخی از كشورها همچون كشورهای اروپایی نیز بر اساس رعایت سطح زیر كشت به كشاورزان یارانه می دهند، و برخی دیگر مانند كشور خودمان كه در حال توسعه هستیم، به نهادهای مصرفی كشاورزان یارانه می دهیم، خرید تضمینی می كنیم كه در كشورهای معدودی این خرید تضمینی انجام می شود.