حمل و نقل دریایی كم هزینه ترین روش حمل و نقد در دنیا است. 90 درصد حمل و نقل دنیا از طریق دریا انجام میشود. بخش حمل و نقل دریایی به دلیل كاهش تراز آب دستخوش تغییرات اساسی می شود.
حمید خلیلی مدیركل مهندسی سواحل و بنادر سازمان دریانوردی كشور در گفت و گو با برنامه «روی خط اقتصاد» اظهار داشت: سطح آب دریای خزر از سال 1376 تاكنون روند كاهشی داشته و به صورت میانگین سالانه معادل كمتر از 10 سانتی متر بوده. متاسفانه در طول سالیان اخیر این عدد به 20 تا 30 سانتی متر در سال افزایش پیدا كرده است.
تغییرات آب و هوایی كاهش آبریز رودخانه وُلگا به دریای خزر از جمله دلایل تاثیر گذار بر نوسانات و ارتعاشات سطح آب دریای خزر است.
وی افزود: رودخانه ولگا تأمینكننده 85 درصد آب ورودی به دریای خزر بوده است و سهم به سزایی در عمق دریای خزر دارد.
خلیلی اظهار داشت: سالانه اجلاسی بین كشورهای حاشیه دریای خزر برگزار میشود كه در این اجلاس مشكلات احتمالی كه دریای خزر را را تهدید میكند بررسی میشود.
وی یادآور شد: سواحل كشور و تالابهای ساحلی از جمله تالاب انزلی، خلیج گرگان و تالاب قره بغاز در تركمنستان برای تبادل آب با مشكل مواجه شده است و متولیان در حال برنامه ریزی برای رفع این مشكلات هستند.
مدیركل مهندسی سواحل و بنادر سازمان دریانوردی كشور گفت: حمل و نقل دریایی كم هزینه ترین روش حمل و نقد در دنیا است. 90 درصد حمل و نقل دنیا از طریق دریا انجام میشود.
خلیلی تاكید كرد: بخش حمل و نقل دریایی به دلیل كاهش تراز آب دستخوش تغییرات اساسی می شود. دستگاه هایی كه درگیر مباحث حمل و نقل هستند برای این موضوع باید فكری كنند و با این پدیده كاهش تراز آب دریای خزر مقابله كنند.