علیرغم تغییرات قدرت از شرق به غرب با همراهی روسیه و چین، هنوز پیوندهای جهانی قطع نشده و چاره ایی جز تعامل و برقراری رابطه با كشورهای غربی نیست.
بشیر اسماعیلی كارشناس روابط بین الملل در گفتگو با رادیو اقتصاد اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم،امریكا از شرایط استفاده و با مهندسی اقتصاد جهان، تاسیس بانك جهانی، صندوق بین المللی پول و ایجاد اقتدار برای دلار، نقش مهم و تاثیرگذاری را بر جامعه جهانی گذاشت به همین دلیل كمرنگ كردن اثرات این تاثیرگذاری، زمانبر خواهد بود.
اسماعیلی افزود: با روی كارآمدن قدرت های جدید اقتصادی می توان دلار را از گردونه ارز بین الملل خارج كرد كه مستلزم دیپلماسی قوی و وحدت رویه بین كشورهاست.
وی با اشاره به غافلگیركننده بودن نظام بین الملل در مناسبات كشورها گفت: بهبود روابط با عربستان، اقتدار در بازدارندگی كشور با تقویت قوای نظامی و عملكرد گروه های نیابتی در منطقه باعث افزایش قدرت چانه زنی ما شده است.
دكتر اسماعیلی دیپلماسی و جنگ را دو رویه مخالف هم دانست و بیان داشت: در 2سال اخیر توفیقات بسیاری در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی داشتیم، ولی به دلیل دیدگاه سرسختانه امریكا و موضع گیری های جمهوریخواهان در پارلمان این كشور كه ناشی از تاثیر لابی های صهیونیست و كارترهای مالی است، هنوز به آنچه در اهداف خود به آن نیازمندیم نرسیدیم.
وی ایستادگی و پایداری ایران در برابر فشارها و تحریمها را بسیار مهم دانست و تصریح كرد: به دلیل موضع پایداری ایران در برابر فشارها، امریكا و غرب مواضع سرسختانه خود را كاهش داده اند كه با دیپلماسی قوی در عرصه سیاست خارجی و تعاملات منطقه ای و فرا منطقه ای به دستاوردهای خوبی دست خواهیم یافت.