عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان بر ضرورت انتقال دانش و فناوری مجموعههای خودرویی از چین به كشور تاكید كرد.
«مازیار بیگلو» در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد ضمن پاسخ به سئوالی مبنی بر اینكه تاثیرات همكاریهای صنعتی میان ایران و چین در صنعت خودروی كشور را چگونه ارزیابی میكنید، افزود: این همكاریها طی چند سال گذشته توسعه خیلی زیادی پیدا كرده به دلیل شرایط خاص سیاسی و اقتصادی كه این كشور داشته است.
وی همچنین اظهار داشت: ایران میتواند خودرو را كامل از چین وارد كند كه در این صورت هیچ آوردهای از نظر فناوری برای مملكت نخواهد داشت اما در برابر خودروهای جدید و به روزی خواهیم داشت.
عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان كشور گفت: واردات كامل خودرو از چین در بخش تولید چه در بخش قطعهسازی و چه در بخش خودروسازی با ارتقای كیفیت و فناوری رو به رو نخواهیم شد.
وی در ادامه افزود: بجای وارد كردن خودروی كامل از چین میتوان به سمت انتقال دانش، فناوری و تكنولوژی از این كشور رفت كه بسیار موثر است.
بیگلو اظهار داشت: چین طی دو دهه گذشته از نظر خودروسازی هم در مباحث كمی و هم در مباحث كیفی رشد بسیار قابل توجهی داشته و اكنون خیلی از خودروهای چینی در جادههای آمریكا و اروپا در حال ترددند.
وی همچنین با اشاره به اینكه چین در صنعت خودروسازی پیشرفت خیلی خوبی داشته است، عنوان كرد: این كشور در شرایط حاضربزرگترین خودروساز دنیاست.
عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان كشور گفت: تولید 125 میلیون دستگاه خودرو در سال خود موید این نكته است كه چین صنعت بسیار قابلی برای خودروسازی دارد.
وی افزود: ایران میتواند هم در عرصه قطعهسازی و هم در عرصه خودروسازی رشد خیلی خوبی داشته باشد و این دو نافی یكدیگر نیست.
بیگلو بیان داشت: در حال حاضر بهترین انتخاب ایران به خصوص در مورد چین انتقال دانش و فناوری مجموعههای خودرویی به داخل كشور است كه اكنون صنعت خودروسازی ایران فاقد آن دانش و فناوری است.
وی ابراز كرد: اكنون خیلی از فناوریهای خودرو مثل بدنهسازی، موتورسازی و بسیاری موارد دیگر در كشور وجود دارد اما ضعف بسیار بزرگ صنعت خودروسازی ایران در بحث سیستمهای الكترونیكی خودرو است.
عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان كشور با بیان اینكه چینیها یكی از منابع اصلی تامین كننده قطعات الكترونیكی خودرو در دنیا هستند، یادآورشد: بهترین اتفاق این خواهد بود كه زمینه انتقال دانش و فناوری تولید مجموعههای خودرویی از چین به داخل كشور فراهم شود كه به یقین این تولید و انتقال تكنولوژی با انتقال ماشین آلات، قطعات و حتی برخی از خودروها مثل خودروهای برقی همراه خواهد بود.