با حمایت دولت در قانون بودجه و بیشتر شدن اختیارات مركز ملی فرش به جایگاه اول خود در صادرات فرش دستباف دست خواهیم یافت.
یاسر حنیفی معاون تولید مركز ملی فرش ایران در گفتگو با برنامه كنكاش رادیو اقتصاد اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی گمرك، صادرات فرش دستباف به شدت كاهش یافته ولی آنچه از آمار میزان تولید و مواد اولیه این صنعت در دست است، حاكی از فعال بودن این صنعت دارد و اینكه باید همچنان به آن توجه شده و حفظ شود.
حنیفی گفت: دفتری در وزارت صمت برای مركز ملی فرش دستباف تاسیس شده كه نشاندهنده توجه دولت به اهمیت اقتصاد این صنعت است.
وی با اشاره به كاهش صادرات این محصول از سال97 افزود: قانون تعهد بازگشت ارز صادراتی با در نظرگرفتن جوانب مختلف وضع شده بود اما با اصللحات جدید، مقرر شد برای فرش و صنایع دستی تجدیدنظر شود كه به زودی شاهد رفع این مانع صادراتی خواهیم بود.
وی با اشاره به تصمیمات جدید دولت درخصوص مالیات و رفع تعهدات ارزی و تسهیل قوانین گمركی اظهار امیدواری كرد تا این اقدامات حمایتی بتواند تحولات و گشایش خوبی برای صنعت فرش و تولیدكنندگان آن ایجاد كند.
حنیفی گفتمان جدید مسولین را در حوزه توجه به صنعت فرش دستباف مهم دانست و اظهار داشت: برپایی نمایشگاه فرش دستباف بهنگام ورود روسای جمهور دیگر كشورها به ایران و توجه ریاست جمهور در توجه به فرش دستباف بعنوان یكی از صنایع مهم كشور نشان از عزم دولت برای ارتقاء جایگاه این صنعت دارد.
معاون تولید مركز ملی فرش ایران ادامه داد: ثبت نشانه های جغرافیایی ایران و ثبت نشان تایید فرش در محصول و حمایت دولت می تواند نقشه و فرش دستباف ایران را با اصالت بیشتری در بازارهای بین المللی ارتقاء دهد.
وی اظهار امیدواری كرد با حمایتهای زیرساختی از فرش دستباف، حمایتهای قانونی و اصلاح نظام گمركی و تبلیغات دولت در عرصه بین المللی برای كشورهای هدف، به رشد صادراتی و جایگاه اول بازار فرش دستباف برگردیم.