كنكاش پنج شنبه از ساعت 21:05 به مدت 55 دقیقه

فرهاد بیضایی دچار فرآیند شهرفروشی شدیم.

توسعه افقی یا عمودی یا تراكم روی زمین بستگی به سطح تقاضای زمین و قیمت آن دارد و باید مبتنی بر آن تصمیم گرفت.

1402/06/11
|
10:26
|

فرهاد بیضایی كارشناس مسكن با حضور در برنامه كنكاش رادیو اقتصاد اظهار داشت: آنچه در شهرسازی دارای اهمیت بوده و بر زندگی مردم هم تاثیرگذار است بحث عرضه زمین و كنترل سیاست های اشتباه درباره محدوده شهرهاست كه باعث شده زمین بعنوان مهمترین نهاده مسكن كمیاب و قیمت تمام شده آن افزایش یابد كه آنچه باید مدنظر بگیریم قیمت تمام شده زمین برای مردم است.

بیضایی با اشاره به جمعیت شهری كشوری مثل بریتانیا گفت: در شهرهای اروپایی مركز شهرها بعنوان محدوده تقاضا برای كسب و كار، قیمت زمین با تراكم بالا درنظر گرفته می شود و محدوده ها را با ارتفاع پایین تر به اسكان مردم اختصاص می دهند.

وی شهر فروشی را فرایندی برای تامین مالی و منافع شهرداری ها عنوان كرد و ادامه داد: شهرداریها بدلیل اینكه از محدوده شهرها نفعی نمی برند، و عمدتا هم با توجه به وضعیت جاده و زیرساخت هزینه بر است، محدوده ها را كنترل كرده و تراكم می فروشند. بطور مثال در زمین 2هكتاری در یوسف آباد 8 برابر بیشتر از اكباتان با 1600 درصد تراكم زمین فروخته اند كه هم باعث نابودی زیرساختها و هم قفل شدن اتوبان های همت،كردستان، شیخ فضل اله و حكیم خواهد شد.

بیضایی با انتقاد از عدم برنامه ریزی درست در تصمیم گیری ها تصریح كرد: بعد از انقلاب 200هزار كیلومتر جاده ساخته شده كه 120هزار كیلومتر آن مختص جمعیت 20
درصدی روستایی بوده و 80 هزار كیلومتر آن به 80 درصد از جمعیت شهری اختصاص یافت.

وی با اشاره به اهمیت توجه به آمایش سرزمینی در برنامه ریزی سكونتگاه های جمعیتی گفت: برای استفاده صحیح از آمایش سرزمینی باید ابتدا آن را برای مردم شرح داد و بعد با نظرات درست كارشناسان توسعه شهری با توجه به هر استان برای اسكان جمعیت درنظر گرفت.

بیضایی اظهار امیدواری كرد كه در طرح های توسعه شهری بازنگری صورت بگیرد و از روش های تامین مسكن فعلی و تراكم فروشی ها در محدوده شهری فاصله بگیریم.

دسترسی سریع
كنكاش