سعید ساداتی گفت : با تولید نهال در 127 نهالستان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و نهالستانهای موقت در كشور پیش بینی می شود امسال 250 میلیون نهال كاشته شود تا در مدت چهارسال به ظرفیت یك میلیارد نهالی برسیم.
ساداتی رئیس مركز مانیتورینگ و هشدار مخاطرات منابع طبیعی در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: طبق تصمیم جامعه جهانی مقرر شد تا سال 2030 تعداد 100 میلیارد اصل نهال در سراسر دنیا كاشته شود كه از این میزان یك میلیارد آن به ایران تعلق گرفت.
وی افزود: با توجه به منطقه جغرافیایی كشور كه میزان قابل توجه آن خشك و نیمه خشك است و امكان كاشت درخت بسیار سخت است ، ولی با تاكیدات مقام معظم رهبری و دستور مستقیم ایشان و جلسات هفتگی در سازمان و وزارت جهاد كشاورزی اقدامات اجرایی برای كاشت 250 میلیون درخت در دستور كار قرار گرفت.
ساداتی ادامه داد: : جلسات به صورت وبینار با حضور تمام استانهای كشور و مدیران كل منابع طبیعی برگزار می شود و گزارشات به صورت لحظهای در خصوص میزان نهال تولید شده و میزان عرضه تا فصل مناسب كاشت ارائه می شود.
ساداتی از تعداد 127 نهالستان فعال در این پروژه خبر داد و گفت: در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری كشور تعداد 127 نهالستان داریم كه وظیفه تولید نهال برای كاشت در عرصههای منابع طبیعی را بر عهده دارند و هدف از این كاشت درختان غنی سازی جنگلهای كم پوشش به دلایل مختلف مثل آتش سوزی مثل آفات و نیزاحیا و بازسازی مناطق تخریب شده است كه به صورت پروژههای مشخص و مدون به صورت سالانه این كار انجام می شود .
وی خاطر نشان كرد: با شروع پروژه كاشت یك میلیاردی درخت، موضوع خیلی جدیتر از سمت مقامات كشوری پیگیری میشود تا كشور را به استاندارد جهانی كه برایمان تعیین شده برسانیم و از این روی به جز نهالستانهایی كه داشتیم تعداد زیادی نهالستان موقت هم احداث شد كه پیش بینی می شود تا چهار سال آینده به ظرفیت یك میلیارد نهالی كه باید تولید میكردیم برسیم.
وی ادامه داد: طبق آمار موجود كاشت درخت به عنوان وظیفه این سازمان از سال های قبل جاری و مدون بود ولی در حال حاضر با اهتمام ملی و تلاش 24 ساعته همكاران تقریباً به ظرفیت 10 برابری تولید رسیدهایم و نیاز به اعتبارات ، نیروی انسانی و حمایتهای مختلف اداری و مسائل مختلف داریم .
وی از كاشت 340 گونه مختلف درخت در ایران خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت طبیعی كشور گونهای مورد كاشت را در با وضعیت آب و هوایی و بارندگی مدیریت میكنیم و طبق مطالعات خیلی وسیع در سالهای گذشته كه تغییرات اقلیمی جهانی كشور را دستخوش تغییر خواهد كرد، ممكن است گونهای كه ما الان انتخاب میكنی مثلاً برای 50 سال آینده خیلی مناسب نباشد از این رو همكاران سعی دارند كه این تغییرات اقلیمی را هم در انتخاب گونه لحاظ كنند.