برنامه «نوآوران» دوشنبه 4 اردیبهشت، به سراغ تولید دستگاه سورتینگ آجیل میرود.
به گزارش روابط عمومی رادیو اقتصاد، محصولات زراعی شامل میوه، غلات، حبوبات و انواع گیاهان است كه بسته به شرایط اقلیم، عوامل وراثتی، ژنتیكی و نحوه كشت، محصولات با ویژگیهای متفاوتی بوجود میآید.
وجود تفاوتهایی در رنگ، اندازه، میزان رطوبت محصول و… كه ارتباط مستقیمی برروی كیفیت و درنهایت قیمت محصولات كشاورزی میگذارند عاملی است كه تولید كنندگان و فروشندگان را به سورتینگ به خصوص سورتینگ دانه ها و یا درجه بندی محصولات وا دارد.
در گذشته، از انواع روشهای سنتی و دستی برای سورت كردن محصولات زراعی استفاده میشد و امروزه باتوجه به تولید انبوه و افزایش لزوم دقت در درجه بندی محصولات، انواع دستگاههای سورتینگ یا همان سورتر ابداع شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
دانههای گیاهی ازجمله محصولاتی است كه به دلیل ویژگیهای فیزیكی و دشواری بررسی دقیق و جزء به جزء ملزم به استفاده از دستگاههای پیشرفته است. بطور كلی، دستگاه سورتینگ قادر به مرتب سازی هرنوع ماده جامدی هست. تنها تمایز مواد قابل طبقه بندی در ابعاد آنهاست. محصولات میتوانند بصورت دانههای خوراكی ازجمله گندم، چاودار، برنج و… یا حبوبات و غلات و یا از انواع آجیل باشند.
مهمان این برنامه آقای مهندس «شهبازی» مدیر یك شركت دانش بنیان است كه در آن به مباحثی از قبیل تولید بومی محصول، نقش محصول در صنایع، چالشهای تولید و هوشمندسازی سورتینگ پرداخته خواهد شد.
محوریت این قسمت از برنامه با تولید دستگاه سورتینگ آجیل است.