دكتر آیینی معاون وزیر راه و شهر سازی گفت: با ایمن سازی بناهای ناپایدار و مقرارات ملی ساختمان، بسیاری از بناها در مقابل حوادث غیرمترقبه شدید هم تاب آوری پیدا می كنند.
به گزارش رادیو اقتصاد دكتر آیینی مدیر عامل شركت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با برنامه "روزی نو" گفت: 74 هزار بافت فرسوده میانی در كنار بافت های فرسوده تاریخی وجود دارد كه با همكاری وزارت میراث فرهنگی در حال تدارك بسته های تشویقی برای مقام سازی آنها هستیم.
وی افزود: طی هماهنگی های بعمل آمده با بخش های دولتی مقرر شد در گام نخست زمین های دولتی در اختیار مردم قرار گیرد تا از منابع موجود و تسهیلات نوسازی، مقاومت سازی ها انجام گیرد.
دكتر آیینی با اشاره به برنامه ریزی های دولت مبنی بر مقاوم سازی 200 هزار بافت فرسوده گفت: با برنامه های جامع تدوین شده در این حوزه و حمایت دولت و شهرداری و اجرای پروژه های 3 واحدی، این امر محقق خواهد شد.
وی متذكر شد: مردم عادی قادر نیستند به تنهایی مبادرت به ساخت و مقاوم سازی بافت های فرسوده كنند و برای این منظور سازنده های بزرگ و مشاركت شهرداری در قالب تسهیلات ارزان قیمت و تراكم های تشویقی در كنار آنها موجب توسعه و تسریع روند پروژه ها خواهد شد.
مدیر عامل شركت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: طبق گزارش های ارائه شده توسط مقرارت ملی ساختمان بسیاری از بناهای ما ناپایدار و لرزان هستند كه با كوچكترین حادثه غیر مترقبه قدرت تاب آوری ندارند و مردم با مطالبه گری باید از مسئولان درخواست رعایت مقرارت ملی ساختمان را داشته باشند.
وی افزود: در اجلاس روسای كمیسیون شهرسازی و معماری كه هفته گذشته در شهر بندرعباس برگزار گردید درخواست شد كه اعضای جلسه به عنوان سفیران نوسازی، ضمن فرهنگ سازی در بین مردم برای نوسازی بافت های فرسوده، حقوق آنها را نیز طی فرآیند قانونی مطالبه نمایند.
وی در پایان یادرآور شد 50 درصد بافت های فرسوده در كلان شهر ها و مراكز استان ها واقع شده است.