سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: طرح دارو یار نیازمند مشاركت بین دستگاهی است و این مشاركت هم باید خیلی فعالانه، دقیق و به موقع باشد.
«زهرا شیخی» در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اجرای طرح دارویار از 23 تیر ماه سال جاری در كشور افزود: تمامی اتفاقاتی كه اكنون مردم در حوزه دارو شاهدند از ابتدای اجرای این طرح قابل پیش بینی بود و بارها به متولیان امر تذكر داده شد اما گفته می شد جای هیچ گونه نگرانی نیست از اینرو برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: اگر قرار بر اینكه طرحی در جامعه بر اساس بر نامه ریزی ها به مرحله اجرا درآید نباید به پرداختی ها از جیب مردم اضافه شود.
سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع به صراحت در متن قانون بودجه سال 1401 تاكید شده مبنی بر اینكه قیمت دارو و كالاهای اساسی از شهریور ماه سال 1400 تغییری نكند.
وی در ادامه افزود: طبق بررسی های صورت گرفته و گزارش های واصله چنین اتفاقی دركشور نیفتاده است.
شیخی بیان داشت: در حال حاضر از سه هزار و 100 ژنریك دارو فعال در بازار دارویی كشور نزدیك به 600 قلم دارو با كمبود مواجه است.
وی عنوان كرد: داروهای كه در كشور خیلی مورد استفاده قرار می گیرد مثل داروهای مورد نیاز اورژانس، اتاق عمل، كودكان، انواع سرم و غیره در سال های اخیر هیچ وقت با كمبود مواجه نبوده است.
سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: اكنون بازار دارویی كشور در بحث انواع آنتی بیوتیك های تزریقی و خوراكی، سرم، شیاف و شربت استامینوفن، بتامتازون و بسیاری موارد دیگر با كمبود مواجه است.
وی یادآورشد: كمبود دارو در كشور دلائل مختلفی دارد كه وجود ضعف در نحوه قیمت گذاری دارو، عدم برنامه ریزی موثر خود سازمان غذا و دارو هم در بحث پیش بینی ذخایر استراتژیك و هم در بحث پیش بینی تقاضای بازار، عدم نظارت كافی بر هزینه كرد نشان دار اعتبارات یارانه ای، مطالبات واردكنندگان مواد اولیه دارویی وهمینطور عدم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه ها و دانشگاه ها از سمت بیمه ها از جمله این موارد است.