مدیر عامل اتحادیه مركزی دام سبك ایران از وجود 74 میلیون راس دام سبك در كشور خبر داد.
«افشین صدر دادرس» در برنامه تابلوی صادرات رادیو اقتصاد افزود: گوسفند، بز، آهو، گوزن، اولاغ در زمره دامهای سبك و همینطور شتر، گاو و گاو میش جزو دامهای سنگین طبقه بندی میشوند.
وی اظهارداشت: طبق گزارش مركز آمار ایران 74 میلیون راس دام سبك اعم از گوسفند و بز تا پایان زمستان سال 1400 در كشور وجود داشته است.
مدیر عامل اتحادیه مركزی دام سبك ایران گفت: آمار جمعیت دام سبك كشور رو به افزایش است اما به دلیل وجود شرایط خاص در طول دو سال گذشته از حیث خشكسالی در كشور متاسفانه میزان كشتار گلههای مولد نیز زیاد بوده كه این میتواندبر كم و كیفیت تعداد دام در سالهای آینده بسیار تاثیرگذار باشد.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر واردات دام زنده به كشور با دو هدف یكی به قصد كشتار در داخل جهت تامین گوشت و دیگر برای منشا ژنتیكی صورت میگیرد.
صدردادرس اضافه كرد: در شرایط كنونی اغلب گوسفند و بز به منظور منشا زنتیكی وارد میشود كه البته میزان واردات در این زمینه به ویژه طی سالهای اخیر كمتر شده است.
وی ادامه داد: مجوز واردات دام زنده به كشور از سوی وزارت جهاد كشاورزی صادر میشود.
مدیر عامل اتحادیه مركزی دام سبك ایران گفت: صادرات دام زنده در كشور از اسفند ماه سال گذشته متوقف شده و دامی در شرایط حاضر از مملكت بصورت رسمی خارج نمیشود.
وی افزود: انباشتگی دام در كشور از یك طرف به سبب افزایش تولید و از سمت دیگر به علت كاهش قدرت خرید مردم در اثر شرایط سخت اقتصادی بسیار زیاد است و دامی كه تولید شده در عمل جذب بازار نمیشود.
صدردادرس اضافه كرد: افزایش قیمت نهادهها به خصوص پس از طرح مردمیسازی یارانهها و همینطور بالا رفتن هزینههای كارگری در سال جاری قیمت تمام شده تولید دام زنده در كشور بسیار بالا رفته است.
وی در ادامه «صادرات »و «خرید تضمینی » را دو راهكار مهم برای جذب دام انباشته در كشور برشمرد و گفت: بر اساس ماده 20 نظام دامپروری دولتها موظف به خرید تضمینی دام با قیمت تمام شده از دامداران هستند.
مدیر عامل اتحادیه مركزی دام سبك ایران افزود: برای حفظ و ماندگاری تولیدكننده دام اعم از سبك و سنگین در چرخه تولید كشور چارهای وجو ندارد مگر اینكه مجوز صادرات دام از سوی دولت صادر شود.
وی اضاقه كرد: انباشتگی دامی كه در دامداریها وجود دارد دامداران توان تغذیه این دامها را ندارند از اینرو ضرورت دارد این دامها هرچه سریعتر صادر تا به ارزش افزوده بالاتر تبدیل شوند.
صدردادرس در ادامه یادآور شد: كشور در شرایط حاضر 30 تا 40 درصد در زمینه جو دامی و 90 درصد در ذرت وابسته به واردات است البته این اعداد بر اساس شرایط اقلیمی كشور كم یا زیاد میشود.